Около 2000 български военни ще участват в учения през май

...
Около 2000 български военни ще участват в учения през май
Коментари Харесай

Около 2000 наши военни на учения през май и юни

Около 2000 български военни ще вземат участие в учения през май и юни. Ученията ще са част от подготовката на военни от НАТО и страните партьори в границите на огромното обучение „ Дифендър Юръп 21. 

В разнообразни етапи то ще се организира в Черноморския район, Балканите и Естония с близо 28 000 военнослужещи. 

 Генерал-майор Кристофър Мохан, зам.-командващ логистиката на американските войски в Европа и Съединени американски щати сподели, че учението „ Дифендър Юръп “ е единствено за подготовка и образование. И няма общо с последните събития в  Черноморския район:

" Това е обучение, което ще построи съвмести качества сред военните на Съединени американски щати, НАТО, съдружниците и сътрудниците. То ще се организира в сходство с всички съглашения за надзор на стандартните оръжия. То е отбранително по темперамент. Фокусът му е въздържане на експанзия, до момента в който силите се приготвят да отговорят на рецесии или да организират огромни бойни интервенции, в случай че се наложи. Провеждането на военни напредвания през всички европейски граници е основно за работата  е основно за готовността на нашите съдружници и сътрудници ". 
Първото българско обучение е на първи май на полигона „ Црънча “. В него ще вземат участие военни от Англия, Испания, Република Северна Македония и Съединени американски щати. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР