Около 140 млн. активни потребители ползват платформата на Spotify. Броят

...
Около 140 млн. активни потребители ползват платформата на Spotify. Броят
Коментари Харесай

Оценката на Spotify сред частните ѝ инвеститори достигна 19 млрд. долара

Около 140 млн. дейни консуматори употребяват платформата на Spotify.

Броят на потребителите на Spotify е надалеч по-голям от този на музикалните платформи на Amazon, Apple Music и Soundcloud. Още по тематиката
Apple договаря да купи музикалното приложение Shazam

Цената на договорката се чака да бъде няколкостотин милиона $
11 дек 2017
SoundCloud обезпечи съществуването си най-малко до края на годината

Компанията за стрийминг на музика откри отчасти решение на финансовите си проблеми, само че продължава да работи на загуба
16 авг 2017
Spotify приготвя ново лицензионно съглашение с Warner Music

Възможно е понижаване на таксите за лиценз към американския лейбъл
25 юли 2017
Spotify се насочва към непосредствено листване на борсата

Нетрадиционният метод крие опасности при установяване на цената на акциите
15 май 2017 Лидерът по музикални абонаменти Spotify се чака да завоюва от не толкоз положителното положение на промишлеността посредством плануваното първично обществено предложение (IPO), макар че съперниците му се надпреварват да намерят нови способи за развиване, разчитайки на постоянно изменящите се потребителски усети, оповестява Reuters.
Докато Spotify възнамерява листването си на фондовата борса, през последните няколко месеца оценката на компанията измежду частните вложители се е повишила с към 20% и е достигнала 19 милиарда $, настояват източници, осведомени с въпроса. Това е добра вест за частните вложители в компанията, защото могат да завоюват доста при стартирането на акции на компанията на фондовата борса.

На върха

От Spotify оповестиха, че към юни 140 млн. дейни консуматори са употребили онлайн платформата ѝ, като те са имали достъп до над 30 млн. песни. Платените консуматори на шведската група са 60 млн., което е два пъти повече от броя на тези в главния им съперник Apple Music. Друг огромен състезател от сектора Amazon разполага с 16 млн. платени консуматори на музикалната си платформа, сочат данни на MIDiA Research.

Световният музикален пазар се е увеличен с 5.9% през 2016 година, което е най-бързият напредък за последните две десетилетия. Това демонстрират данни на Международната федерация по фонографична индурстрия, която следи цифровия музикален пазар от 1997 година

Приходите от стрийминг услуги за 2016 година са се нараснали с 60%, до момента в който генерираните приходи от продажби на дискове или събаряне на музика регистрират сериозен спад, означават от интернационалната организация.

Другите играчи

Социалната мрежа Youtube, която е благосъстоятелност на Гугъл, е най-ползваният източник за свободно слушане на музикални осъществявания от 10 години. Очакванията са при започване на 2018 година YouTube да сътвори взаимно с Гугъл Play нова платена стрийминг услуга.

Бизнесът за стримийнг услуги бележи най-хубави резултати в Европа, Латинска Америка, Съединени американски щати и Канада. В Азия фирмите от сектора употребяват новаторски метод и търсят най-подходящия бизнес модел, с цел да се приближат до съперниците си. Китайската Joox се фокусирала най-вече на вътрешния пазар в Китай, като се пробва да притегля китайски и малайзийски консуматори. Групата е направила платформата си подобаваща и за англоговорящи слушатели.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР