Оказва се, че лъскавият Оскар е единственото нещо, което Никълъс

...
Оказва се, че лъскавият Оскар е единственото нещо, което Никълъс
Коментари Харесай

Никълъс Кейдж не е взел и цент от филма си с Оскар

Оказва се, че лъскавият Оскар е единственото нещо, което Никълъс Кейдж завоюва след работата по кино лентата от 1995 година „ Да напуснеш Лас Вегас “.

Въпреки че стана победител в категорията за най-хубав артист, Кейдж - с същинско име Николас Копола - в действителност не получи пари за това, че беше основният артист във кино лентата.

Участвайки се в подкаста „ Случи се в Холивуд ” на „ Холивуд рипортър ”, сценаристът и режисьор на „ Да напуснеш Лас Вегас “ Майк Фигис разкри, че той, както и Кейдж, не са взели даже цент след кино лентата.



„ Никълъс и аз в никакъв случай не получихме възнаграждение “, сподели Фигис.

Фигис твърди, че му дължат 100 000 $ за режисьорския му хонорар, който в никакъв случай не е получил.

„ Казаха, че филмът в никакъв случай не е осъществил облага “, сподели той за към този момент несъществуващата компания Lumiere Pictures, която финансира кино лентата за 4 милиона $.

Филмът, приспособен по едноименния разказ на Джон О’Брайън от 1990 година, наблюдава героя на Кейдж Бен Сандерсън, сценарист от Лос Анджелис, който се мести в Лас Вегас и води изтощителна борба с алкохолизма.

Той завоюва 32 милиона $ в международен мащаб, съгласно Box Office Mojo. Филмът беше номиниран за четири награди Оскар, в това число за най-хубав режисьор, най-хубав приспособен сюжет, най-хубава актриса за Елизабет Шу и най-хубав артист за Кейдж, който той завоюва.



Фигис споделя, че не страда от неналичието на обезщетение 27 години по-късно.

" Както и да е ”, споделя той. „ Искам да кажа, че по-късно кариерата ми още веднъж потегли нагоре и в идващия филм, който направих, ми заплатиха в действителност добре. И в границите на една година Ник печелеше по 20 милиона $ на филм, тъй че това беше сносно. “

Превод от „ Ню Йорк поуст ”
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР