Оказва се, че грижите за внуците носят на бабите и

...
Оказва се, че грижите за внуците носят на бабите и
Коментари Харесай

Бабите, които се грижат за внуците, живеят с 10 години повече

Оказва се, че грижите за внуците носят на бабите и дядовците освен приятни страсти, само че и изгода за здравето им.  Изданието Evolution and Human Behavior разгласило информация за проучване, в границите на което били оценени дании за 500 поданици на Берлин на възраст над 70 години.

Според получените резултати, възрастните хора, които общували и се грижели за своите внуци, живеели по-дълго от останалите с 20 години.

При това би трябвало да се означи, че в проучването взели участие баби и дядовци, грижещи се за внуците си понякога, а не носели цялостна отговорност за тях.

Доктор Ронана Фактор обяснила, че съществува избрана връзка междугрижите за внуците и намаляването равнището на напрежението. Редовното другарство и игрите с деца подаряват на възрастните чувство за благополучие и ги карат да демонстрират физическа интензивност.

Въпреки това не трябва възрастните ни родители да се претрупват с грижите за внуците, защото те нямат толкоз мощно здраве като при младите.

Съвместното превозване с дядо и баба е потребно и за децата, защото с помощта на това другарство те получават прочувствена непоклатимост.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР