Огромно изтичане на финансови документи, разкрито от група от около

...
Огромно изтичане на финансови документи, разкрито от група от около
Коментари Харесай

Когато сръхбогатите пишат правилата: Разкритията на „Парадайз пейпърс“

Огромно приключване на финансови документи , разкрито от група от към 100 медийни организации, даде опция да се надникне в някои от механизмите, употребявани от водещи политици и звезди, с цел да избегнат заплащане на налози, написа американският в. " Вашингтон пост ".

Често за отбягване на заплащане на високи налози се употребяват офшорни фондове . Тяхната приложимост не е безусловно противозаконна. Когато обаче те се употребяват от същите хора, които дефинират данъчните ставки, това провокира отрицание.

Повечето персони, фигуриращи в документите, известни като " Парадайз пейпърс ", са от Съединени американски щати, на второ място са британците. Укриването на благосъстоянието на милиардери, политици и минимум един държавен глава в офшорни сметки слага в много неловко състояние хората, фигуриращи в документите.

Материалите също по този начин могат да бъдат употребявани като доказателство при следствие на връзки сред членове на държавното управление на американския президент Доналд Тръмп и субекти, свързани с съветските управляващи.

Във Англия разкритията може да поддържат обвиняванията, че ръководещата Консервативна партия непряко се е облагодетелствала от някои от офшорните фондове в данъчни убежища, които намерено осъжда. Това може още повече да ускори натиска върху министър-председателката Тереза Мей , която в последно време се пробва да се оправи с доста кавги.

Сред хората и организациите, фигуриращи в документите, са английската кралица Елизабет Втора , чиновници от държавното управление на Тръмп , помощник на канадски я министър-председател Джъстин Трюдо , водещ донор на английската Консервативна партия , софтуерната компания Apple , водачът от Формула 1 Люис Хамилтън и съветски олигарх , напомня " Вашингтон пост ".

" Парадайз пейпърс " разкриват проблем, който е доста по-вреден от неетичното държание на десетки хиляди богати хора по света, разяснява английският в. " Гардиън ", като акцентира, че когато сръхбогатите пишат данъчните правила, те се провалят.

Хората постоянно ще би трябвало да се борят с нечестността. Това, което демонстрират " Парадайз пейпърс ", е по какъв начин нечестността се предизвиква в огромни мащаби и по какъв начин корупцията се институционализира.

Свръхбогатите от ден на ден управляват ръководството в Съединени американски щати и други страни, а разпоредбите, които би трябвало да подсигуряват, че тези хора работят честно и в полза на обществото, не работят. Това е по този начин, тъй като разпоредбите са написани, с цел да обезпечават отбрана против дребна корупция измежду хора, които не са доста заможни или въобще не са заможни, отбелязва " Гардиън ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР