Огромният брой от пациентите могат да се лекуват в домашни

...
Огромният брой от пациентите могат да се лекуват в домашни
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: Държавата да предприеме разяснителна кампания, нацията е стресирана

Огромният брой от пациентите могат да се лекуват в домашни условия, споделя депутатът доктор, който е доброволец в Свищов

Лечението на това инфекциозно заболяване не се разграничава значително от лекуването на всички други респираторни инфекции, сподели пред БНР проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия, който е доктор и сега лекува Covid пациенти в болничното заведение в Свищов. Според него е неотложно страната да предприеме разяснителна акция.

„ Защото ние виждаме на терен напрежението в нацията. Хора, които не се нуждаят от болнично лекуване, упорстват да бъдат признати в болнично заведение. Най-накрая би трябвало да се разбере, че това не е изключително рискова зараза. Смъртността ѝ е - те го разгласиха към този момент огромните експерти в света, не българските оратори, които говореха, че смъртността е застрашително висока - тя е 3 на 1000. Това би трябвало да го чуе, да го разбере (народът - бел. ред.) Трябва да има акция, която да доближи до съзнанието на всеки български жител. Да се разбере, че това не е изключително рискова зараза, че умерено големият брой от пациентите могат да се лекуват в домашни условия. Че не трябва да се самолекуват, както се случва, че не могат хората да се „ помпат " с кортикостероиди и с хепарин ", акцентира Михайлов в предаването „ Преди всички ".

Драматизирането на обстановката не е потребно сега, безапелационен е проф. Георги Михайлов. Не е миг да приказваме за съществените проблеми, които са известни на системата, в този момент е време за оперативни решения, посочи той.

Картината в болничното заведение в Свищов продължава да бъде сериозна. Става дума за застаряващ персонален състав, за материална база със скромни благоприятни условия. Няма благоприятни условия за дихателна реанимация. Основните проблеми са свързани с кадровия състав - хора в пенсионна възраст и съпътстващи болести, което основава у тях тревога. Извън Covid отделението работи единствено това за диализа - по този начин разказа обстановката в Свищов Георги Михайлов.

В момента в лечебното заведение има настанени към 40 души. Ситуацията е динамична, всеки ден се изписват доста оздравяващи и се одобряват доста хора. Лекари от други градове са подготвени да се причислят към екипа, описа депутатът доктор. Той обаче е на мнение, че „ с доброволчески акции няма да се структурират проблемите в опазването на здравето ", съобщи Михайлов.

Covid лечебните заведения са вид за предотвратяване на цялата система от заразяване, счита Георги Михайлов. Той цитира статистики от Съединени американски щати, където главните аргументи за смъртност си остават обществено значимите болести.

„ Чудото " в Мадрид и Словакия се дължи на всеобщо тестване, означи още Георги Михайлов. Той напомни, че в Дания през вчерашния ден бе оголен център за всеобщо тестване с потенциал 8 хиляди проби на час и уточни, че България е на едно от последните места по тестване на популацията. Михайлов добави, че е „ отвън всевъзможен професионализъм " в публичното пространство да се подмятат изказвания, че от всеобщото тестване няма смисъл, тъй като давало единствено моментна фотография.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР