Огромен ръст на цените на храните отчетоха магазинери и потребители

...
Огромен ръст на цените на храните отчетоха магазинери и потребители
Коментари Харесай

ОБЗОР: Цените на храните с шоков ръст, Кирил Петков заяви,че хлябът е подсигурен до 2023-а

Огромен растеж на цените на храните регистрираха магазинери и консуматори в първите дни на новата седмица. Само за дни олиото скочи с лев и към този момент се търгува за 5 лв., а пилешкото месо гони по цена агнешкото – 12 лв. за кг. Премиерът Кирил Петков съобщи, че няма проблем със зърното, като хлябът в България е подсигурен най-малко до 2023 година – до новата годишна продукция.

Строителството е различен отрасъл, който страда от войната в Украйна. Вече има опасения, че редица планове ще бъдат неразрешени поради липса на желязо и арматура, която се внася от размирните региони. Пловдивска компания обаче е съумяла да се подсигури със строителни материали за идващите 2 години и разгласи, че нито ще забавя, нито трансформира желанията си.

7-месечна сага в Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд пък докара до прекратяването на процедурата на ВиК – Пловдив за тръби, нужни за поправки и повреди. Поръчката бе за 5 млн. лв., като без нея ще се забавят ремонтите на Кукленско шосе и „ Даме Груев”.

Община Пловдив пуска на търг обектите, които се намират в подлеза на аптека „ Марица”. От близо три години подлезът, който свързва Главната с Пешеходния мост е безлюден. Въпреки това очакванията на градските управляващи са, че подлезът ще бъде върнат към живот.

57 бежанци от Украйна са потърсили леговище от Община Пловдив до миг. Координационен център „ Пловдив-Украйна” започва набирането на доброволци, които да се включат в процеса по подкрепяне на украинските жители, бягащи от войната.

Тежките боеве в Украйна не престават край съвсем всички огромни градове. Зеленски съобщи, че страната е подготвена за договаряния за Крим и двете самообявили се републики, в случай че Русия се изтегли от страната. Украинският президент сподели още, че ползата към НАТО стартира да губи мисъл. В същото време Съединени американски щати и Англия обявиха, че не разрешават вноса на съветски нефт.

2462 са новите случаи на COVID-19 у нас при близо 5900 излекувани. Починалите са 91 души.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР