Ограничителите по ул.Граф Игнатиев всеки момент ще бъдат сменени. Вече

...
Ограничителите по ул.Граф Игнатиев всеки момент ще бъдат сменени. Вече
Коментари Харесай

Фандъкова: Само ограничителите ме дразнят по ул."Граф Игнатиев"

Ограничителите по ул. " Граф Игнатиев " всеки миг ще бъдат заменени. Вече са създадени новите. Само те ме нервират ", това сподели кметът Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос на " Дневник ".

В средата на май експертен съвет, назначен от основния проектант на София Здравко Здравков, избра нов тип ограничители, които да заменят така наречен " перки от акула ", в които се спъваха и нараниха пешеходци. Чугунени колчета, вид боларда, с височина 45 см, бяха предпочетени от специалистите пред другия обсъждан вид - стоманени кабари, високи едвам 3 см. Сега, два месеца по-късно, новите чугунени ограничители са създадени и се чака доставката им.

" В началото всички гравитираха към кабарите, само че те, сложени в градска среда, се оказа, че не се виждат, изключително при сняг ", изясни тогава арх. Здравков. Той е потърсил и мнението на Съюза на слепите, на преподаватели от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и неправителствени организации.

Не естетиката, а сигурността на пешеходците е водещият аршин за Здравков. " Трамваят към този момент е беззвучен и динамичният му габарит (при придвижване мотрисата се люлее - бел. ред.) би трябвало да е ясно обозначен, с цел да са наясно жителите до каква степен доближава и да няма произшествия ", аргументира се той.

Фандъкова разгласи, че промяната на ограничителите ще е за сметка на фирмата-изпълнител на ремонта " Джи Пи груп ". Подменените " перки " щели да бъдат употребявани на други места в София, защото били от гранит и нямало да се повредят при демонтирането им, счита арх.Здравков.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ремонтите в центъра на София (97)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР