Официалният сайт на АТР постави мача между Григор Димитров и

...
Официалният сайт на АТР постави мача между Григор Димитров и
Коментари Харесай

ATPWorldTour.com загатна, че Григор може да изненада неприятно Федерер

Официалният уебсайт на АТР сложи мача сред Григор Димитров и Роджър Федерер от 1/8-финалите на “Уимбълдън” преди всичко измежду най-интересните дуели в днешната стратегия на “Ол Ингланд Клъб”.

" Битката сред двама от най-атрактивните играчи, изпълняващи бекхенд с една ръка, сигурно ще създаде доста страхотни разигравания, които ще зарадват почитателите на Централния корт. Нито един от двамата не е изгубил сет до този миг в шампионата, само че Димитров съумя да запише по-категорични победи в своите мачове. Българинът е изгубил единствено 12 гейма в последните си осем изиграни сета ", отбелязва ATPWorldTour.com.

“Решението на Федерер да пропусне сезона на клей, с цел да си почине и да се концентрира върху изявите си на трева, към този момент се отплаща добре. Той демонстрира формата, която му донесе седем трофеи на “Уимбълдън”. Страхотни форхенд уинъри и навременни излизания на мрежата, които водят до печеливши волета. Централният корт стана прекомерно позната територия за швейцарския маестро и той играе всякаш познава всеки инч от него ", прибавят от уеб страницата.

" Димитров от своя страна още веднъж демонстрира тениса, който му донесе две трофеи от началото на годината - в Бризбън и София. Българинът се отърси от слабия сезон на клей и стартира да се връща във форма с достигането до полуфиналте на Aegon Championships в Куинс (загуба от Лопес). Мощният форхенд на Димитров и вариативността на бекхенда са му носили триумф тук в предишното с полуфинала през 2014 година, тъй че той знае какво му е нужно, с цел да продължи напред.

Въпреки че Федерер господства в тяхното съревнование с баланс от 5-0 победи, те в никакъв случай не са играли на настилка, друга от твърдите кортове. А Димитров продължава да усъвършенства резултатите си с всеки минал мач, като в последните два съумя да измъкне по един сет против Федерер”, приключва разбора си ATPWorldTour.com.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР