Одобрен е от МОН за избирателно включване в учебната програма

...
Одобрен е от МОН за избирателно включване в учебната програма
Коментари Харесай

Интерактивен урок обучава по кибер-хигиена

Одобрен е от МОН за изборно включване в образователната стратегия

Анонимността и неналичието на цензура в интернет могат да бъдат доста рискови за децата, които прекарват онлайн приблизително повече от 30 часа седмично

Първи по рода си интерактивен урок по кибер-хигиена са подготвили Държавната организация за е-управление (ДАЕУ) и Министерство на образованието и науката (МОН). Урокът ще бъде показан в петък, 29 юни, по случай края на образователната година, оповестиха от ДАЕУ.

Наречен „ С огромната технология идва огромната отговорност “, интерактивният урок е предопределен за възпитаници от първи до дванадесети клас. Той се явява част от материалите, готови от ДАЕУ в границите на Националната акция за кибер-хигиена под надпис „ Няма да ме хакнат “, която се организира по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Съдържанието на урока е утвърдено от МОН за изборно включване в образователната стратегия на учебните заведения в страната от образователната 2018/2019 година, прецизираха от Държавната организация за е-управление. На събитието в петък ще бъдат демонстрирани справочник и методология за преподавателите, на практика препоръки към родителите за повишение на кибер-културата на подрастващите, както и проби за инспекция на навиците за кибер-хигиена на учениците.
още по тематиката
Анонимността и неналичието на цензура в интернет могат да бъдат доста рискови за децата, които прекарват онлайн приблизително повече от 30 часа седмично. 75 на 100 от децата са склонни да споделят персонална информация. Близо 90% от половите оферти към деца са отправени в онлайн среда, като едвам 25 на 100 от младите споделят със своите родители, показаха от ДАЕУ.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР