Очаквано депутатите от Възраждане, включително и ваксинираните, влязоха в Народното

...
Очаквано депутатите от Възраждане, включително и ваксинираните, влязоха в Народното
Коментари Харесай

Депутатите Възраждане влязоха в парламента без зелен сертификат

Очаквано депутатите от " Възраждане ", в това число и имунизираните, влязоха в Народното събрание без да покажат наложителния към този момент зелен документ за достъп до постройката.

От началото на тази седмица важат признатите от болшинството нови правила за достъп до Народното събрание. В сряда беше първото съвещание с новия режим за влизане, само че част от депутатите не се съобразиха с него. Само с депутатски пропуск влязоха освен от „ Възраждане “, само че и народни представители от участващата във властта партия " ИТН ". Това обаче не е изненада, тъй като и двете обединения са изразявали позиции против зеленият документ освен за влизане в Народното събрание, а и по принцип.

Още при приемането на новите правила беше ясно, че даже депутатите да не се преценяват с условието за зелен документ, те ще бъдат безпроблемно допускани до работното си място. Председателят на Народното събрание Никола Минчев обаче прикани народните представители да съблюдават разпоредбите.

На входовете са конфигурирани специфични устройства, на които хората да валидират зелените си документи.

Новите правила плануват в постройките на Народното събрание да се влиза след показване на годен документ за цялостен курс на имунизация против Covid-19 или на уверение за преболедуване, уверение за съществуване на антитела, негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди този момент, или бърз антигенен тест, осъществен до 48 часа преди влизането в постройките.

За задачата до постройките бяха построени пунктове за тестване. Разходите за бързите антигенни проби за чиновниците на парламентарните комисии, администрацията на Народното събрание, както и за представителите на медиите се поемат от бюджета на Народното събрание. Народните представители и техните сътрудници би трябвало сами да си поемат цената на тестванията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР