“Очакванията са много големи и те са сбъдват. Мога да

...
“Очакванията са много големи и те са сбъдват. Мога да
Коментари Харесай

Въпреки войната, очакваме много силно туристическо лято -

“Очакванията са доста огромни и те са сбъдват. Мога да кажа, че в края на май от дълго време не съм виждал толкоз доста туристи в морските ни курорти, даже в мощните години 2018 година и 2019 година Ще имаме туристи освен по морето, само че и навътре в страната ".

Това съобщи доцент доктор Румен Драганов, шеф на Института по разбори в туризма.

Според него войната в Украйна няма да навреди на сезона у нас, защото през последните години на пандемия съветските и украинските туристи са представлявали към 5% от задграничните гости на курортите ни. Заради военните дейности се е освободил огромен летателен потенциал и има много поръчки за чартърни полети за български летища – Варна, Бургас, Пловдив и София. България се трансформира в сигурна дестинация за интернационалните оператори.

" С възобновяване на чартърните полети от Израел и Англия към този момент се следи раздвижване в морските ни курорти. Има туристи от Полша, Чехия, Унгария и от други дестинации ", споделя експертът.

По думите му продажбата на сезон 2022 е почнала още през 2020 година.

" Летният сезон се обрисува да е мощен, като се движим с доста високи цифри. Имаме 30% повече туристи от прилежащи страни и сезонът ще бъде мощен, само че ще се движим под равнищата от 2020 година – ще имаме свободни леглови потенциали. Ние имаме отличен артикул, тъй като голямата част от базата е нова, обслужването е " all-inclusive “. Имаме затворен цикъл на индустриализирания туризъм ", добавя доцент Румен Драганов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР