Очакваме 220 000 пътувания покрай националния празник на България -

...
Очакваме 220 000 пътувания покрай националния празник на България -
Коментари Харесай

Над 200 000 души се очаква да потеглят на път за Трети март

Очакваме 220 000 пътувания около националния празник на България - 3 март. Туристите, които посещават местата на бойната популярност през последните години, се движат сред 12 000 и 40 000 души.

Това съобщи пред „ Монитор “ шефът на Института за разбори и оценки в туризма (ИАОТ) Румен Драганов.

Според специалиста войната сред Русия и Украйна няма да повлияе отрицателно на честванията у нас, защото множеството хора, решили да слагат венци на някой от руските монументи в страната, не престават да почитат помощта на Русия, оказана на България по време на Руско-турската освободителна война. Все отново той не изключи опцията в деня на националния празник да бъдат проведени манифестации на русофоби.

Прогнозите на ИАОТ гласят още, че разноските на пътуващите към 3 март ще бъдат колкото миналогодишните. Припомняме, че тогава Драганов пресметна, че туристите ще похарчат 16 млн. лв. в спа хотелите и зимните курорти в страната. Тъй като през тази година Националният празник се пада в четвъртък, туристите имат опция да слеят почивния ден с уикенда.

Взимайки си един ден отпуск, те ще разполагат с четири почивни дни, които съгласно шефа на ИАОТ ще бъдат прекарани точно в някой от балнео, спа и уелнес хотелите в страната или планинските курорти.

Пакетната отмора във Велинград за 3 март да вземем за пример ще ни коства 255 лв. на човек. В нея са включени три нощувки със закуска и вечеря на човек, уелнес пакет - два закрити топли минерални басейна с джакузи, финландска и билкова сауна, парна баня, тропически душ и противоположен басейн. В хотел наоколо до Банско пък 4-дневният престой ще ни коства по 190 лв. на човек. В пакетното предложение влиза както изхранването на полупансион, по този начин и достъпът до релакс зоната в хотела.

В случай че сме решили да отбележим празника с пътешестване до паметника на Шипка, ще броим съвсем 40 лв..

От турагенцията обезпечават превоз, а също и опция за посещаване на музейната колекция, отдадена на Шипченската епопея, включваща персонални движимости, ордени, фотоси и документи, картини и оръжие и храм-паметника ”Рождество Христово “.

Ако пък желаете да прекарате националния празник по по-нестандартен метод, може да се включите в огромното ски втурване с национални носии на 3 март в Пампорово. Всички участници ще могат да употребяват гратис лифтовете към връх Снежанка от 10:30 до 11:20 ч.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР