Очаква се в Пловдив да бъдат обособени три зони с

...
Очаква се в Пловдив да бъдат обособени три зони с
Коментари Харесай

Правят три зони в Пловдив, в които забраняват старите коли през зимата

Очаква се в Пловдив да бъдат обособени три зони с ниски излъчвания, които да лимитират старите и цапащи коли през зимните месеци. В момента Община Пловдив работи с компанията реализатор по плана по точната настройка на зоните.
Прочетете още
Заместник- кметът по превоз Тодор Чонов съобщи, че главната такава ще съответствува с обсега на платеното паркиране към синя зона. Така с новото законодателство и приемането на тактиката, кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, ще изиска заповед да лимитира влизането на коли с ниска екокатегория в дните, в които въздухът е нечист над нормите.

Все още не е ясно по какъв начин ще се реализира контролът, като в началото е трябвало всеки автомобил да има стикер, който да бъде засечен от камери и при нарушаване да бъде глобен. Сега се разисква вид на национално равнище, при който извършители да се засичат посредством регистрационните номера на колите.

Ограничението в началото ще бъде за първа категория коли, които включват тези с Евро 1 или без екологична категория - над 20 години. Ограничението обаче няма да важи за хората, притежаващи такива коли, живеещи в зоната.

По думите на Чонов, Община Пловдив може да получи 6 млн. лв. от Европа за съоръжение, което да следи за изпълняването на програмата. Друг проблем, който ще се разяснява през днешния ден е отношението на печките на твърдо гориво, които са в бъдещите зони за ниски излъчвания.

По хипотеза те също би трябвало да бъдат неразрешени, само че няма никаква изясненост какъв е механизмът за това, защото няма европейска процедура за премахването им или ограничаването им.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР