Очаква се Салвини да доведе партия Лига“ до първата национална

...
Очаква се Салвини да доведе партия Лига“ до първата национална
Коментари Харесай

Изборите в Италия: Политиката се обръща с главата надолу

Очаква се Салвини да докара партия „ Лига “ до първата национална победа в Италия.

Връщайки се обратно към политическата конюнктура в Италия през 2014 година, блестящо изскача загатна за съвсем напълно аления ботуш. На тогавашните избори левоцентристката партия печели 40% от гласовете и 31 от 73-те места планувани за италианските депутати в европейския парламент.

Днес - пет години по-късно, политическа сцена на Апенинския полуостров е обърната с главата надолу. Дясното крило, представлявано от партия „ Лига “ е любимеца за победител на изборите, които ще имат последици освен за европейските политиката, само че и за италианската национална политика.

Тази година, без подозрение се откроява големият напредък на партия „ Лига “, водена от министърът на вътрешните работи Матео Салвини. Той е в коалиция с популисткото Движение „ 5 звезди “, което остана на второ място през 2014 година и евентуално ще се подреди на същата позиция и в този момент.

Прогнозира се, че Демократическата партия ще реализира стабилен резултат с 16 места или

20% от гласовете, само че това бледнее спрямо предходните изборни победи.

„ Форца Италия “ - водена от ексцентричния милиардер Силвио Берлускони се планува да завоюва 10 места, спрямо 12-те през 2014. Това също не е впечатляващ резултат за в миналото преобладаващата дясноцентристка мощ.

За в този момент 6 ще бъдат местата на партия „ Италиански братя “, в съпоставения с 3-те, които вземат през 2014.

Избирателният предел от 4% евентуално ще бъде прекомерно висок, което значи, че няколко по-малки партии, които сега заседават в Европейския парламент за Италия, могат да изгубят своите места.

А за в този момент равносметката е ясна - обрисува се партия „ Лига “ да има мощна роля в новия Европейски парламент, а Салвини да бъде създател на новата дясна популистка формация – Европейски Алианс на народите и нациите (EAPN). Групировката ще бъде четвърта по величина в Европейския парламент.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР