Очаква се нова центристка политическа партия да спечели парламентарните избори

...
Очаква се нова центристка политическа партия да спечели парламентарните избори
Коментари Харесай

Ройтерс: Нова центристка партия предвещава край за политическата безизходица в България

Очаква се нова центристка политическа партия да завоюва парламентарните избори в България, което усилва възможностите за преустановяване на политическата невъзможност в най-бедната държава-членка на Европейския съюз, оповестява Ройтерс.

Партията " Продължаваме промяната ", основана от двама някогашни краткотрайни министри преди два месеца, води с 26% от гласовете при преброени 42% от бюлетините от изборите в неделя, сочат данните на централната изборна комисия.
ГЕРБ леко съкратява преднината на " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия изпревари Слави
Партията Кирил Петков и Асен Василев  " Продължаваме Промяната " продължава да води в резултатите на предварителните парл...

Това са третите избори в балканската страна през тази година.

Дясноцентристката партия ГЕРБ на дългогодишния министър председател Бойко Борисов е втора с 21,4% от гласовете. Десетилетното му ръководство завърши след избори през април на фона на публичен яд от необятно публикуваната корупция.

Политическите разногласия попречиха на съперниците на Борисов да сформират държавно управление както след изборите през април, по този начин и след новите избори през юли.

Според анализатори този път " Продължаваме промяната " е в по-добра позиция да подписа коалиция с поддръжката на две други антикорупционни обединения и социалистите. Но предстоят сложни договаряния.
Политико: Кирил Петков е огромният победител на изборите в България
Новакът в политиката и бизнесмен Кирил Петков реализира ненадейно мощен резултат на изборите в България в неделя, съгласно екзитполовет...

Българите се умориха от политическата невъзможност на фона на внезапното повишение на цените на силата и скока на случаите на COVID-19 и смъртността, които препълниха лечебните заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР