Очаква се китайският президент Си Дзинпин да направи държавно посещение

...
Очаква се китайският президент Си Дзинпин да направи държавно посещение
Коментари Харесай

Си Дзинпин отива на държавно посещение в Москва през пролетта, договори го с Путин по видеовръзка

Очаква се китайският президент Си Дзинпин да направи държавно посещаване в Москва напролет на 2023 година, заяви съветският президент Владимир Путин. „ През идната година ще продължи интензивният двустранен продан, не се колебая, и ще намерим опция да се срещнем персонално с вас. Очакваме ви, уважаеми господин ръководител, скъпи приятелю, чакаме ви идващия пролетта с държавно посещаване в Москва “, сподели Путин на диалозите със Си Дзинпин, които се организира  чрез видеовръзка в петък.

Според Путин „ това ще показва на целия свят мощните руско-китайски връзки “, „ ще стане основното политическо събитие на годината в двустранните връзки “. Русия и Китай за 11 месеца на тази година усилиха оборота на селскостопанска продукция с 36%, до 6 милиарда $.

„ Взаимната търговия с агропромишлени артикули се усилва. През януари-ноември търговията се е нараснала с 36%, достигайки 6 милиарда $ “, сподели съветският президент Владимир Путин по време на диалога със Си Дзинпин по видеовръзката в петък. Както се оповестява, през 2021 година търговията сред Русия и Китай в селскостопанския бранш надвиши 5 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР