Очаква се британското правителство да обяви промени в правилата за

...
Очаква се британското правителство да обяви промени в правилата за
Коментари Харесай

Очаква се британското правителство да обяви промени в правилата за пътувания

Очаква се английското държавно управление да разгласи промени в разпоредбите за пътувания. Министрите разискват унищожаване на PCR тестванията за двойно имунизираните, завръщащи се на Острова. Системата на правилото на светофара също ще бъде облекчена, като „ жълтия лист “ бъде отстранен напълно.

Каквито и промени да бъдат направени, те ще се отнасят в началото единствено за Англия, защото останалите елементи на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, следват своя политика във връзка с пандемията.

Много английски издания през днешния ден настояват, че десетки страни ще бъдат извадени от „ аления лист “, измежду които и Турция. Като цяло обаче се счита, че междинният „ жълт лист “ ще бъде напълно отстранен.

Най-големият въпрос и дали ще отпаднат PCR тестванията за двойно имунизираните, тъй като сега даже тези, които идват от страна от „ зеления лист “ би трябвало да си вършат подобен тест.

Министърът на околната среда Джордж Юстъс, който взе отношение по тези въпроси тази заран, бе много внимателен във връзка с PCR тестванията, като съобщи, че дефинитивно решение още не е взето.

Той означи, че тези проби са значими, с цел да се засичат нови разновидности на вируса, с които имунизациите могат да се оправят по-трудно. Проникването на подобен рисков вид може да докара даже до налагане на локдаун, предизвести Юстъс.

Междувременно през днешния ден министър председателят Борис Джонсън ще организира първо съвещание на новия му кабинет след измененията. Някои медии спекулират, че едно от първите решения на ремонтирания кабинет може да бъде това за пътувания и да бъде оповестено още през днешния ден.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР