Обявите за работа продължават да растат и през май, като

...
Обявите за работа продължават да растат и през май, като
Коментари Харесай

Пловдив изпревари София по ръст на обяви за работа

Обявите за работа не престават да порастват и през май, като са се нараснали с 3% за месец. Общият им брой е над 50 000. Интересно е, че София изостава и е изпреварена от Пловдив и Варна по растеж. В столицата обявите са се нараснали с 4%, до момента в който в града под тепетата двойно повече - с 8 на 100, а в морския град - с 6%.
Прочетете още
Това демонстрира ежемесечният разбор на кариерния уебсайт JobTiger. Според данните в Стара Загора предложенията са се нараснали с 2%, в Бургас - едвам с 1%, а в Русе има спад от 2 на 100.

Анализът сочи растеж или опазване на равнищата на предложение на работа в съвсем всички браншове без търговията, където има спад от 3%, или 320 разгласи по-малко, само че там обстановката постоянно е динамична, се регистрира в разбора. Спад от 2% има и при ИТ бранша, което обаче е единствено 20 разгласи. Така наклонността от последните няколко месеца продължава, само че тя евентуално е към своя край. На годишна база предложенията в този бранш са намалели съвсем двойно - с 47%, обобщават от JobTiger.

Най-голямо е нарастването на обявите в строителството - с 11%, и логистиката - с 10 на 100.

Въпреки спада в търговията като дялово систематизиране към момента секторът държи първо място и там са 23% от предложенията за работа, компактно следвани от бранша хотелиерство и ресторантьорство. 14% са в производството, а администрацията и логистиката имат по 10%. 8 на 100 от обявите за работа са в ИТ бранша.

Друга наклонност е, че офертите за работа от у дома не престават да понижават - с 3% по отношение на април, или със 130 по-малко. 60% от тях са за ИТ експерти. Това в действителност е и повода за спада на предложенията от този вид - и те, и обявите в бранша са спаднали с 23 на 100 от началото на годината.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР