Общото събрание на ООН прие с голямо мнозинство резолюция, която

...
Общото събрание на ООН прие с голямо мнозинство резолюция, която
Коментари Харесай

Общото събрание на ООН гласува резолюция с огромно мнозинство срещу Москва

Общото заседание на Организация на обединените нации одобри с огромно болшинство резолюция, която осъжда съветските опити за нелегално анексиране на 4 области в Украйна. Представителите приканва всички страни да не признават тези територии за част от Русия. Резолюцията бе подкрепена от 143 страни от общо 193. Украинският представител я назова " исторически миг ".

Членовете на Общото заседание на Организация на обединените нации гласоподаваха с голямо болшинство Резолюция, която осъжда анексирането на четирите отчасти окупирани украински района от Русия. Това е най-силната до момента демонстрация на поддръжка за Украйна от страна на Организация на обединените нации, който приканва Русия да анулира дейностите си.

143 страни от общо 193 гласоподаваха в поддръжка на мярката, единствено 5 бяха срещу, а 35 се въздържаха. Постоянният представител на Украйна в Организация на обединените нации Сергий Кислица назова вота " исторически миг ", а непрекъснатата представителка на Съединени американски щати - " незабравим ден “. Според посланика на Европейски Съюз в Организация на обединените нации приемането на резолюцията е мощно обръщение до Русия, че тя е и остава изолирана.

 

 
Държава членка на Организация на обединените нации, която има непрекъснато място в Съвета за сигурност, се опита да анексира територия от своя комшия със мощ. Тази страна - членка на Организация на обединените нации, освен е сложила на прицел своя комшия, само че също по този начин нарушава главния принцип на тази институция. Една страна не може да лишава територия на друга със мощ.
Линда Томас-Грийнфийлд, дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации

Единствените 4 страни, които поддържаха Русия и гласоподаваха " срещу " са Сирия, Никарагуа, Северна Корея и Беларус. 

Сред 35-те страни, които се въздържаха, имаше 19 африкански страни, стратегическият сътрудник на Русия Китай, Индия, Пакистан и Куба.

Изненада провокира поддръжката от страна на Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, както и на Бразилия.

В текста се показва и поддръжка за суверенитета, независимостта, единството и териториалната целокупност на Украйна в границите на интернационално приетите ѝ граници. Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации изрази съжалението си, че вотът не е бил скришен, както настояваше Русия.

 
С внасянето на този план западните страни преследват личните си геополитически цели и за следващ път се пробват да употребяват членовете на Общото заседание като огромни играчи. Днешният план е цялостен с тези двойни стандарти, наложени от Запада. И в този момент създателите му се пробват да принудят Общото заседание да ги утвърди.
Василий Небензя, непрекъснат представител на Руската федерация в Организация на обединените нации

Миналият месец Русия публично разгласи анексирането на четири отчасти окупирани региона в Източна и Южна Украйна. Според Москва гласоподавателите в Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие с голямо болшинство са подкрепили присъединението към Русия. Но Киев и неговите западни съдружници отхвърлиха тези референдуми като безсмислени и противозаконни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР