Общо 45-има българи са били задържани от полицията в Братислава

...
Общо 45-има българи са били задържани от полицията в Братислава
Коментари Харесай

45 българи са били задържани в Словакия, пускат всичките

Общо 45-има българи са били арестувани от полицията в Братислава за случаите в центъра на града нощес. Всички те обаче са били привлечени в качеството на очевидци, като 2/3 от тях са били освободени още в ранните часове на днешния ден.

Това оповестиха от Външно министерство, като оповестиха още, че в утринните часове на днешния ден се чака да бъдат пуснати и останалите арестувани. Така левскарите ще могат да отпътуват за Ружомберок, който е на към 260 км от столицата на Словакия, с цел да гледат мача от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

"Информацията, която имаме към този миг е, че имало 45 български жители, които са арестувани като очевидци. Казвам "имало ", тъй като към този миг към 30 от тях към този момент са освободени. Някои от тях са с леки пострадвания ", заяви българският дипломат в Словакия Йорданка Чобанова пред стратегия "Хоризонт " по БНР.

"Останалите 15 се чака до час /б.р. изявлението е направено към 7:40 тази сутрин/ също да бъдат освободени. Стълкновенията са се случили към 22 часа локално време. Веднага по-късно представител на посолството ни отреагира и беше на място, като оказа цялостно подпомагане на българските почитатели. "

"Това, което желая да уточня е, че те са били нападнати от полски и от холандски футболни ентусиасти.Този случай се случва на една от централните улици в Братислава, в самия център. Там има доста хора, това е пешеходна зона. Там е станала тази провокация. "

"Резултатът е, че има доста нанесени вреди на заведенията. Но става дума за провокация към нашите почитатели. По наша информация няма да бъдат повдигнати обвинявания към българските почитатели, чака се скоро всички да бъдат освободени. Оказваме цялостно подпомагане, посолството е до тях ", съобщи дипломат Чобанова.

Задържаните след ексцесиите в остарелия град на Братислава бяха 80 души. До тях се стигна, откакто почитатели на полския Краковия и холандския Аякс са нападнали в тил българската агитка и се е стигнало до всеобщото меле. Има и ранени, само че те са най-вече поляци и холандци.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР