Общо 147 български граждани осъдиха държавата пред Европейския съд по

...
Общо 147 български граждани осъдиха държавата пред Европейския съд по
Коментари Харесай

Стотици българи осъдиха държавата в Страсбург за абсурдна реституция


Общо 147 български жители осъдиха страната пред Европейския съд по правата на човек в Страсбург за правната неустановеност в страната и прекомерно продължителните процедури по реставрация в България. Присъдените компенсации са за 38 500 евро и в допълнение 9800 евро за разходи по делото, които ще бъдат платени с парите на данъкоплатците. Тези суми може да набъбнат доста поради упоритото отвращение на страната да реши казуса. Делото е водено от юристите Михаил Екимджиев и Гинка Черничерска

Делото е заведено поради земеделска земя в Столична община, регион Враждебна. През 50-те години на предишния век земята е включена в земеделска кооперация, а по-късно парцелът с повърхност към 350 000 квадратни метра е регистриран като държавна благосъстоятелност през 1970 година Върху него Министерството на образованието основава пробното поле за студенти на Лесотехническия университет.

След 1991 година наследниците на притежателите на тези земи желаят да си ги върнат, а страната нито възвръща правата им върху терените, нито ги обезщетява. Проблемът се точи към този момент 24 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР