Общият размер на приходите от проведените електронни търгове за продажба

...
Общият размер на приходите от проведените електронни търгове за продажба
Коментари Харесай

Търгове за близо 85 млн. лв. са проведени през платформата за електронна продажба на дървесина

Общият размер на приходите от извършените електронни търгове за продажба на дървесина доближи
84.148 млн. лева Платформата беше построена от „ Информационно обслужване " АД и пусната в употреба през април 2016 година С нея работят 3 от шестте държавни горски предприятия, които продават дървесина, добита от държавните горски територии. Това са Югозападното държавно дружество (ЮЗДП), Северозападното държавно дружество (СЗДП) и Североизточното държавно предприятие(СИДП). Те са осъществили близо 10 млн. лева повече доходи от нарастването на цената, разследване на потреблението на платформата. За 5 годишния интервал са извършени общо 2 292 онлайн наддавания.

„ Платформата за електронна търговия на дървесина реализира цялостна бистрота на процеса при осъществяване на търговете и отстрани порочната процедура претендентите да реализират предварителна сделка между тях ", сподели изпълнителният шеф на „ Информационно обслужване " АД Ивайло Филипов. По думите му онлайн основаната система ускори доста конкуренцията, като разрешава на всички регистрирани дървопреработвателни компании от страната да вземат участие в обещано наддаване.

Системата за електронна продажба напълно цифровизира процеса по продажба на дървесина, като за присъединяване в търговете е нужен само Квалифициран електронен автограф (КЕП). Участниците могат да наддават в електронния търг от всяка една точка на земята и когато и да е, което улеснява доста процеса, икономисва им време и средства, а документите е напълно в електронен формат.

Ефективността на платформата за електронна продажба на дървесина се потвърждава и от постигнатите резултати при наддаванията. Най-високото нарастване на цената по време на онлайн търг е с 322 180 лева над първичната избрана цена, а най-високият % на нарастване е близо 99% по отношение на началната цена на дървесината. Често се организират търгове, при които стъпките за наддаване са над 100, като най-оспорваният търг е бил със 135 стъпки на наддаване.

Електронната платформата улесни доста процеса по регистрация на участниците в електронни търгове, както и работата на комисиите по тръжните процедури. Онлайн търгове са с очевидно наддаване и се организират в действително време през уеб браузър. С помощта на интегрираната услуга за засвидетелствуване на време и наличие Time Stamp се подсигуряват достоверността на документите и подадените предложения от участниците в платформата. Тя подкрепя и защищава както тръжните комисии, по този начин и лицата, решили да вземат участие в наддаването. Системата автоматизирано прави класиране на база най-висока препоръчана цена, с което доста се понижават обжалванията на процедурите и се подсигурява честността на извършения търг.

За оптимално облекчение на записаните участници в електронни търгове, платформата предлага и автоматизирани уведомления посредством е-поща за нови търгове, при смяна на статус или увещание преди започване на електронния търг.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР