Общинският съвет във Варна одобри увеличение в капитала на Специализираната

...
Общинският съвет във Варна одобри увеличение в капитала на Специализираната
Коментари Харесай

Увеличават капитала на Тубдиспансера с 874 хиляди лева

 Общинският съвет във Варна утвърди нарастване в капитала на Специализираната болница за лекуване на пневмо-фтизиатрични болести. На днешното съвещание съветниците дадоха единодушието си капиталът на някогашния Тубдиспансер да бъде вдигнат с 873 950 лева, представляващи цената на отпуснатите през последните четири години общински средства за погашение на отговорности на лечебното заведение. В резултат на осъщественото нарастване капиталът на сдружението е в размер на 1 247 950 лева

След диспути съветниците утвърдиха предлагането на кмета за разпределяне на средства от локалната хазна за довеждане докрай реконструкцията на стадион “Спартак “ и за повсеместен ремонт на теренната настилка на стадион “Локомотив “. Общината ще обезпечи над 2,57 млн. лева с Данък добавена стойност, с цел да може спортното оборудване да получи лиценз за образуване на дуели на професионално равнище. По предварителни планове реконструкцията на стадион “Спартак “ ще коства близо 1,95 млн. лв., а на терена на стадион “Локомотив “ – съвсем 627 хиляди лв., включително планиране, строителен надзо р и други

На днешното съвещание беше утвърдено отпущането на 84 хиляди лева с Данък добавена стойност от бюджета на Община Варна за потребностите на Първа районна работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Средствата ще бъдат употребявани за замяна на гаражни порти, стана ясно на днешното съвещание.

Съветниците взеха също решение за удължение на периода за осъществяване на разпродажба на общинското сдружение " Жилфонд “. Те разпоредиха на ликвидатора в период до 5 юли 2021 година да показа лист с всички активи и със сумата на отговорностите на сдружението, с цел да може Общинският съвет да предприеме следващи дейности.

Гласувано бе Община Варна да съобщи за стопанисване на " Водоснабдяване и канализация “ пречиствателната станция за отпадни води в Златни пясъци, която е обществена общинска благосъстоятелност. Съоръжението бе актуализирано по оперативна стратегия " Околна среда “ и към този момент е в употреба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР