Общинският съвет в Монтана прие с голямо мнозинство бюджета на

...
Общинският съвет в Монтана прие с голямо мнозинство бюджета на
Коментари Харесай

Приеха бюджета на община Монтана за 2024 г.

Общинският съвет в Монтана одобри с огромно болшинство бюджета на общината за тази година на постоянно съвещание през вчерашния ден. Общината стартира годината с бюджет от 82,85 милиона лв. и за пръв път от три години насам той се приема през февруари, разгласи кметът Златко Живков. Рамката е с 9 милиона лв. по-висока, в сравнение с през предходната година.
В новия бюджет се усилват леко обществените разноски – средствата, отпускани на фамилиите за раждане на дете, средствата за подкрепяне на деца и младежи с изявени способности, средствата за прехрана на студенти по медицина и педагогика, които след довеждане докрай на образованието си да се върнат да работят в Монтана, средствата за фонд „ Ин витро “, средствата на за транспортни разноски на пенсионери над 70 години, средствата за подкрепяне на млади фамилии при закупуване на първо жилище. Лек растеж има и на средствата за пускане на независим бизнес, средствата в поддръжка на локални начинания и така нататък
Капиталовите разноски за годината са в размер на близо 8,4 милиона лв.. Те са разчетени за инфраструктурни съществени и настоящи поправки, за закупуване на съоръжение и техника в града и 23-те села на общината, разгласи кметът.
Отделно от заложените в бюджета средства за поправки община Монтана чака да получи финансиране и от новата държавна стратегия за капиталови планове на общините. По нея община Монтана към този момент създава планове за 50 милиона лв., посочи Живков.
През тази година община Монтана ще работи и по няколко плана с финансиране от фондовете на Европейския съюз, които са на обща стойност 22,7 милиона лв.. По този метод се оформя събирателен бюджет от близо 106 милиона лв., разгласи Златко Живков. Той разяснява, че община Монтана чака напрегната година, само че той гледа с оптимизъм на нея.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР