Според изчисленията на инженерите от общинското предприятие Организация и контрол

...
Според изчисленията на инженерите от общинското предприятие Организация и контрол
Коментари Харесай

Със 180 км/ч се е движил джипът, разцепил се на две при тежката катастрофа в Пловдив

Според изчисленията на инженерите от общинското дружество " Организация и надзор на превоза " най-малко със 150 километра в час е навлязъл водачът на автомобила в кръстовището на бул. " Руски " и " 6 септември " в Пловдив. Предполага се, че скоростта на джипа може да е достигнала до 180 км/ч. 

 

При тежкото произшествие, станало към 3:30 ч. на бул. „ Руски “, наоколо до кръстовището с бул. „ 6-ти септември “ на 13 май, починаха водачът - юноша на 21 години, и 20-годишно момиче. С заплаха за живота в болница бяха откарани 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка.  В болница е и пожарникар, помагал при избавителната акция.

 

Автотехническа експертиза ще потвърди с каква скорост се е движел автомобилът. При удара той се е разцепил на две, като предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвърчала на 20 метра върху пътното платно.

 

Пред Българска национална телевизия автомобилния играч Костадин Щерев изясни, че навлизането в тази права е било дори с още по-голяма скорост, което значи, че лидерът не е имал за опция за никаква реакция, защото гумите на автомобила не са били подобаващи и готови за такава висока скорост.

 

" Можем да определим единствено междинната скорост от предходното кръстовище. По изчисленията ни е тя е към 140 км/ч, което значи, че в случай че в долната част се е движил по-бавно, то тук е много увеличена скоростта. Предполагаемо - към 180 километра в час ", сподели Георги Стоилов, шеф на Организация и надзор на транспорта-община Пловдив.

 

Щерев изясни, че от кръстовището до дървото, в което се е блъснал джипа, водачът не е имал никаква опция за реакция. " Той напряко се е блъснал без спирачен път. С тази скорост оцеляването е съвсем невероятно, както и се вижда ", категоричен е автомобилният играч Костадин Щерев.

 

Стана ясно, че починалият юноша е наследник на чиновник на КАТ-Пловдив. Шофьорът е с 3-годишен стаж и има 16 нарушавания. Автомобилът не е на фамилията, а е регистриран е на компания, която е в София.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР