Общинският съвет се събира, за да приеме бюджета на Варна

...
Общинският съвет се събира, за да приеме бюджета на Варна
Коментари Харесай

Гласуват бюджета на Варна

Общинският съвет се събира, с цел да одобри бюджета на Варна за 2024 година Макрорамката е в размер на 764,2 млн. лв., от тях 56,5 млн. лв. са обезпечени от европейски стратегии.

Три са главните цели, залегнали в документа – „ Варна – град на действието. Естетизация на Морската столица “, „ Варна – град на хората. Град без външна страна “ и „ Варна – град на растежа и нововъведенията. Град на вложенията “.

На разискване и гласоподаване в зала „ Пленарна ” ще бъде подложена също Стратегията за ръководство на общинската благосъстоятелност за интервала 2023 – 2027 година

Съветниците ще решат дали да дадат единодушието си Община Варна да кандидатства с планово предложение за ремонт и рационализация на уличното осветяване на ж.к. „ Чайка “.

Предстои да бъде гласувано и предлагането на кмета Варна да взе участие като сътрудник в план за рационализиране и разширение на обсега на приемната грижа, финансиран по Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021 – 2027 година

Съветниците би трябвало да дефинират също представители на локалния парламент в Областния съвет за развиване на област Варна.

Последна точка по традиция е полемика с жителите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР