Общинския съвет - Плевен, утвърди средства за подпомагане на спортни

...
Общинския съвет - Плевен, утвърди средства за подпомагане на спортни
Коментари Харесай

Общинският съвет утвърди средства за подпомагане на спортни клубове в община Плевен

Общинския съвет - Плевен, утвърди средства за подкрепяне на спортни клубове, разрастващи активност на територията на общината, и организирането и провеждането на Ученически игри. Съветниците одобриха решението с 35 гласа „ за “, срещу и въздържал се – няма.

В края на 2022 година бе признат така наречен „ удължителен закон ", който ще се ползва до приемане на Закон за държавния бюджет на Република България за 2023 година /ЗДБРБ/, само че не повече от три месеца. Срокът стопира да тече от деня на разформироване на Народното събрание до деня на конституиране на идващото. Със свое решение от януари тази година локалният парламент промени текстове в Преходните и заключителни разпореждания на Наредба № 33 за финансово подкрепяне на спортните клубове на територията на общината. Съгласно промените спортните клубове от спорт „ Футбол " и Сдружение „ Баскетболен клуб Спартак - ПЛ " могат да получават целево финансиране на съображение експлицитни решения на Общински съвет - Плевен, като тези клубове би трябвало да показват финансов проект за разходване на средствата, който е неразделна част от подписан контракт, уреждащ взаимните отговорности и отговорности.

Поради характерната обстановка тази година, обвързвана с неприемането на народен бюджет, няма импортирани и признати и общински бюджети. Въпреки че Община Плевен няма нормативно обвързване да подкрепя спортните клубове, финансовото подкрепяне от страна на локалния бюджет е от огромно значение за тяхната активност. Следващите месеци са наситени със надпревари в спортните календари на всички федерации и спортните клубове имат потребност от подкрепяне точно в този интервал, изключително за детско-юношеските си школи, се показва в предлагането от общинската администрация.

В тази връзка и на съображение съответната правомерност, Общинският съвет при на днешното си съвещание единомислещо решение за подкрепяне на спортни клубове, разрастващи активност в общината, както следва:

Определя 140 000 лева за финансиране на ДЮШ „ Общински футболен клуб Спартак Плевен " ;

Определя 60 000 лева за финансиране на ДЮШ „ Футболен клуб Вихър гр. Славяново " ;

Определя 20 000 лева за финансиране на ДЮШ „ Футболен клуб Спартак

1919 " ;

Определя 80 000 лева за финансиране на ДЮШ Сдружение „ Баскетболен клуб Спартак - ПЛ " ;

Определя 210 000 лева за подкрепяне спортните клубове, отговарящи на условията на общинската Наредба №33;

Със средства в размер на по 1 000 лева за всеки ще бъдат подкрепени шест футболни клуба в дребните обитаеми места в общината - „ Футболен клуб Ясен 2011 " - с. Ясен, „ Футболен клуб Бенковски " - с. Опанец, „ Футболен клуб - Чавдар - 1920 " - с. Бръшляница, „ Футболен клуб „ Космос 2004 " - с. Гривица и „ Футболен клуб Динамо Бохот " - с. Бохот. И шестте ще получат плануваните суми ако вземат участие в шампионатите на Оценка за съвместимост на БФС.

Определени бяха и 25 000 лева за организирането и провеждането на Ученически игри.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР