Общинските съветници във Враца взеха решение основното училище „Христо Ботев”

...
Общинските съветници във Враца взеха решение основното училище „Христо Ботев”
Коментари Харесай

Закриха училище във Врачанско, нямало деца

Общинските съветници във Враца взеха решение главното учебно заведение „ Христо Ботев” село Паволче да бъде закрито. Това стана по време на постоянното съвещание на общинския съвет в понеделник, където локалните сенатори одобриха докладната на зам.-кметът Петя Долапчиева.
Това бе втората докладна на Долапчиева, с която тя желае закриването на школото поради липса на деца, като този път претекстовете й бяха признати от съветниците. Припомняме, че предходната година зам.-кметът настояваше вратите на учебното заведение да бъдат затворени, само че не срещна поддръжка от локалните сенатори.
Справка в докладната демонстрира, че в школото се образоват 42-ма възпитаници, разпределени в 4 маломерни паралелки от І до VІІ клас. За последните две години учениците са намалели с повече от 50%, като преди този момент са били 93. Там не се образоват деца от селата Паволче и Челопек, а всички ученици се транспортират от вкъщи за деца лишени от наставнически грижи „ Асен Златаров” и от разнообразни квартали на Враца. Ежедневно учебният рейс изминава повече от 140 километра по направлението Враца-Паволче-Враца, се показва в докладната. Натрупаните отговорности на школото към 31.03.2018г. са в размер 21 111 лв. или 17% от избрания за тази година бюджет. Именно тези претекстове накараха съветниците да одобряват, че школото повече не може да действа и ще е по-добре базата да бъде употребена за друга активност.
Закриването на учебното заведение стана факт с поддръжката на 21 общински съветници, 6 гласоподаваха срещу,а 3-ма се въздържаха.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР