Общинската Топлофикация-София има нов изпълнителен директор, след подадена оставка от

...
Общинската Топлофикация-София има нов изпълнителен директор, след подадена оставка от
Коментари Харесай

Столичното парно с нов шеф след оставка на човека на Ковачки

Общинската " Топлофикация-София " има нов изпълнителен шеф, след подадена оставка от останалия по-малко от една година на поста Кремен Георгиев, който преди този момент оглавяваше топлофикациите на Варна, Перник и Велико Търново, които са на сдружения, свързвани с предприемача Христо Ковачки.

От известието на сдружението не излиза наяве какви са претекстовете за оставката на Георгиев, само че се схваща, че надзорният съвет на столичното парно е бил наясно с желанията му да се отдръпна от поста. Затова, въпреки оставката на Георгиев да е постъпила на 18 ноември, е имало подготвеност за нея и на поста му незабавно е назначен Александър Александров.

За новия началник на топлофикационното сдружение се показва единствено, че е магистър " Топлоенергетика “ от Технически университет - София, с няколко специализации в Германия, в това число по Програма за образование на висши мениджърски фрагменти, с повече от 20-годишен опит на управителни позиции във водещи български и интернационалните компании. Кои са те обаче не написа в известието.

Новият шеф поема сдружението в миг, в който задълженията му към този момент са към 900 млн. лева, а в това време желанията на Столичния общински съвет са да се откри вложител, който да даде близо половин милиард лв. за създаване на четири нови съоръжения за комбинирано произвеждане на топлинна и електрическа сила

Скандалите към общинското сдружение обаче не стопират. Последният е към контракта му с сдружение на Ковачки за търговия с ток, които продава създаваната от топлофикацията електрическа енергия на борсата за ток и прибира основна част от приходите от покупко-продажбите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР