Общината на столичният район Банкя е обявила обществена поръчка за

...
Общината на столичният район Банкя е обявила обществена поръчка за
Коментари Харесай

Столичната община обяви поръчка за 6.6 млн. лева за реставрация на банята в Банкя

Общината на столичният регион " Банкя " е оповестила социална поръчка за 6.6 млн. лв. без Данък добавена стойност за план и осъществяване на реставрацията на минералната баня в Банкя. Сградата е монумент на културата, като от 2000 година е затворена и се разрушава. За ремонта ще заплати пенсионното сдружение " Алианц България ", което завоюва конкурс на общината, съгласно който против 10 млн. лв. ще получи позволение за градеж на хотел зад банята, който ще може да употребява за 35 години.

От 2012 година Столичната община организира няколко състезанието за отдаването на минералната баня чартърен, само че на търговете не се явяваше нито един претендент. През април тази година столичните общински съветници одобриха да бъде прибавен различен метод: посредством търг с начална цена от 9.8 млн. лв. да бъде определен вложител, на който да се отстъпи право на градеж на хотел зад сградата-паметник, който да стопанисва за 35 година След приключването на този период, хотелът ще стане благосъстоятелност на Столичната община.

На състезанието се яви единствено един претендент - " Алианц България ". Пред " Капитал " изпълнителният шеф на фонда Страхил Видинов споделя, че изследванията им са посочили, че инвестицията има капацитет да се възвърне, в случай че хотелът бъде трансфорат в балнеоложки център на европейско равнище. За образец Видинов показва курортите Баден-Баден или Карлови Вари.

Според изискванията в публичната поръчка от най-голямо значение ще бъде цената (30%), идейният архитектурен план (25%), работната стратегия за осъществяване на строителството (25%), времето за реституция (10%) и срокът за правене на план (10%). Крайният период за подаване на предложения е 6 ноември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР