Община Сърница очаква помощ от 2 729 122 лева, с

...
Община Сърница очаква помощ от 2 729 122 лева, с
Коментари Харесай

Ремонтират единствения път до две родопски села

Община Сърница чака помощ от 2 729 122 лв., с които ще бъде ремонтиран единственият път до планинските села Побит камък и Медени поляни. Това заяви кметът на родопското градче Неби Бозов.

“Заедно с ръководителя на Общинския съвет Салих Османджиков, основния счетоводител на Общината Исмаил Църенски и кметовете на селата Медени поляни Исмаил Чалъшкан и Побит камък Антон Мехов подписахме

Вчера в Министерство на районното развиване и благоустройството е подписано съглашение за даване на финансови средства в размер на 2 729 122 лв.. С тази сума ще стартира реализацията на плана за рехабилитация на общински път от Държавно горско стопанство " Селище " през село Побит камък до местността Овчарниците. Средствата ще се дават на два транша през 2022 година и съставляват първата половина от плануваните финансови дотации от Министерство на регионалното развитие за реализиране на общински планове от публично значение. Втората половина се чака да се обезпечи с бюджета на страната за 2023г.

Този общински път е единственият достъп на хората в Побит камък и Медени поляни към останалите пътни артерии от републиканската и общинската пътна мрежа, както и до регионалния и общинския център.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР