Община Родопи започва спешна процедура по издаване на разрешение за

...
Община Родопи започва спешна процедура по издаване на разрешение за
Коментари Харесай

След среща в МРРБ: Започва решаването на проблема с водата в Брестовица

Община " Родопи " стартира незабавна процедура по издаване на позволение за градеж за създаване на пречиствателно оборудване поради казуса с водата в село Брестовица. За това се договориха кметът на общината Павел Михайлов и министърът на районното развиване и благоустройство Гроздан Караджов. На срещата, която беше по искане на кмета на община Родопи, вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството даде обещание, че министерството ще обезпечи сумата от близо 360 хиляди лв. за планиране и създаване на оборудването.

Изграждането на пречиствателното оборудване е първата и най-бърза стъпка за трайното решение на казуса със нечистата с манган вода в Брестовица. След като се обезпечи чисто водоподаване, ще може да се пристъпи към замяна на водопроводната мрежа на селото, с което би трябвало да се позволи дефинитивно казусът.

До края на месец март Караджов даде обещание, че ще бъде взето решение за източника на целевото финансиране на плана за построяването на довеждащ тръбопровод от новите сондажи в Йоаким Груево, които общината е построила, с цел да зарежда с чиста вода Брестовица.

" Изключително съм удовлетворен от срещата, тъй като към този момент имаме съответен проект за деяние. Започваме да работим редом със експертите в министерството, ВиК Пловдив и инженерите в общината. Ще отделим 180 хиляди лв. за процедура по основаване на парцеларните проекти на трасето за довеждащия тръбопровод, механически план и планиране на новата водопроводна мрежа в регулация ", разяснява кметът на общината Павел Михайлов. Той сподели,че към този момент има вяра, че казусът с качеството на питейната вода в Брестовица ще се реши.

" Нека жителите на селото да се успокоят, има разговор и имам вяра, че ще успеем да решим най- тежкия проблем за община Родопи ".

Местната власт сложи и казуса с асфалтирането на улиците в Брестовица след подмяната на мрежата, за който също ще се търси решение.

На срещата в министерството бяха още заместник- кметът на община " Родопи " Емилия Иванова, гл.експерт ВиК в общината инж. Росица Влахова и Любомир Томов от съдружие " Живот за Брестовица ", представители „ Български ВиК Холдинг “ ЕАД и специалисти от Министерство на регионалното развитие.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР