Община Пловдив пусна обществена поръчка за 7,2 млн. лева без

...
Община Пловдив пусна обществена поръчка за 7,2 млн. лева без
Коментари Харесай

Дават 9 млн. лева за нова сграда на ОУ „Кн. Александър I”, строителство съвпада с пробива на Водната палата

Община Пловдив пусна социална поръчка за 7,2 млн. лв. без Данък добавена стойност за строителството на нова постройка на ОУ „ Княз Александър I”. Школото ще се обитава в двора на Хуманитарната гимназия, в която сега се образоват децата от главното учебно заведение.

Поръчката е на инженеринг, като е разграничена на четири действия – правене на Подробен устройствен план, абстрактен капиталов план и механически и работен план. Втората активност е за практикуване на авторски контрол по време на строителството, а третата е са самите строително-монтажни работи на учебна постройка.

Последната е позиция е за съоръжение, облагородяване на двор и създаване на спортна зала. По първите три действия има обезпечено финансиране, което е от държавния бюджет. Само за последната Общината няма гласувани средства, само че те ще бъдат обезпечени към края на завършването на строителството на постройката.

Заданието на поръчката е създадено на база направено изследване измежду чиновниците на ОУ „ Княз Александър I “. Целта е превръщането на учебното заведение в модел на модерно учебно заведение, с високо качество на обучение, съвременно конкурентно способно учебно заведение за развиване на цифрови, обществени и цивилен компетентности, посредством настоящи тактики и интерактивни способи и средства на преподаване, подготвящи дейни обществено виновни персони. В учебното заведение ще се образоват 750 деца в 30 паралелки от първи до седми клас.

Строителството на новата постройка на школото ще съвпадне с построяването на пробива под Водната палата, за което също върви социална поръчка. Това значи, че регионът към Хуманитарната гимназия ще се трансформира в строителната площадка за най-малко 2 години, а прекосяването и достигането до там ще бъде извънредно затруднено.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР