Сашко от Перник, който вчера изчезна повторно, е изминал голямо

...
Сашко от Перник, който вчера изчезна повторно, е изминал голямо
Коментари Харесай

Стръмен и труднодостъпен бил теренът, където се е изгубил Сашко

Сашко от Перник, който през вчерашния ден изчезна наново, е минал огромно разстояние за малко време, и намирането му е било същински шанс. Това описа пред bTV мъжът, който пръв доближава до детето. Както съобщихме, детето изчезва към Лозенския манастир. Всичко се случва в събота след обяд. Минути преди 18 ч. бащата на Сашко подава сигнал, че детето е избягало. Следва мигновена реакция.
Прочетете още
В търсенето се включват екипи на жандармерията, столичната полиция и Столичната община.

Детето е намерено от Дейвид Бегов. Мъжът е в отмора със фамилията си, само че щом чува, че има изчезнало дете, откликва незабавно. Така Сашко е открит, откакто е липсвал по-малко от час.
„ Може би и това ме накара да не се бавя - моето дете беше до мен и си споделих тръгваме. Бяхме с чехли и къси гащи “, споделя Дейвид Бегов.
Мястото, на което Сашко се е изгубил, е стръмно и труднодостъпно. На 2-3 километра от мястото на изгубване открива детето.

„ Там горе, където е мъгла. Точно горе беше на билото. Много за малко да се разминем. 4-5 минути са можели да са съдбовни в тази ситуация. Аз щях да се връщам в друга посока да го диря. И в този миг го видях.  Спрях по-отдалече, приближих се, започнах да му приказвам - положителни сме, ще ти помогнем, не се притеснявай. Дадох му водичка и ябълка. Започна надолу да се радва дори. Аз му споделих, че ще го заведем при татко му. Той, като слезе от джипа, непосредствено го прегърна “, споделя Дейвид Бегов.

Мъжът споделя, че не се усеща воин, само че е благополучен, че е оказал помощ.

„ Ще го запомня наложително и ще го давам на урок на моето дете - да оказва помощ “, добавя мъжът.
 
Спасителните екипи споделят, че детето е открито за под час с помощта на бързата реакция на всички.

През ноември 2022 година издирването на Сашко продължи 9 дни. Тогава детето беше изчезнало в гората над Перник.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР