Община Мездра информира, че преди започването на активния сезон на

...
Община Мездра информира, че преди започването на активния сезон на
Коментари Харесай

Община Мездра със съвети към гражданите как да се пазят от комари и кърлежи

Община Мездра осведоми, че преди започването на дейния сезон на размножаване и разпространяване на комарите, здравните управляващи (Министерство на опазването на здравето и РЗИ-Враца), взаимно с локалната власт започнаха предприемането на ограничения за намаляване числеността на популациите на комари до такава безвредна за здравето на хората. Изпълнението на дезинсекционните обработки стартира навреме незабавно щом разрешиха атмосферните условия.
През актуалната година заради високата мокрота и високите междинни температури има извънредно положителни условия за размножаването на комарите, кърлежите и други паразити. Числеността на популациите на комарите е по-висока от нормалното, макар приложените съответни ограничения.Необичайно високата бройка изисква взаимни старания за разрешаване на казуса.
За това общината ползва част от ограниченията, които могат да се изпълнят във всяко домакинство за попречване размножаването и паразитирането на комарите и кърлежите:
Почистване на семейството, двора и прилежащите елементи от изоставени движимости, способни да задържат количества вода като: автомобилни гуми, найлонови пликове и опаковки, кофи, домашен съдове и други Пресушаване на дребни канали и локви, покриване на басейни. Използване на персонални защитни средства като: репеленти, лосиони, спрейове, гривни и други, предпазващи от ухапвания. Носенето на облекла, покриващи по-голяма част от тялото и крайниците в утринните и вечерните часове. Внимателен обзор за впили се паразити в тялото след навестяване тук-там с тревни площи и контакти с животни. Използване на светлинни, химични и физични клопки срещу инсекти. Замрежаване на прозорци и порти. Окосяване на тревни площи. При нужда осъществяване на опръскване от професионална и записана в Министерство на здравеопазването компания. Към момента за 2019г. на територията на Врачанска област няма записано заразно заболяване, в предаването на което вземат участие комарите
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР