Община Ивайловград получи над 1 млн. лева от държавата, които

...
Община Ивайловград получи над 1 млн. лева от държавата, които
Коментари Харесай

Община Ивайловград получи над 1 млн. лева от държавата за важни проекти

Община Ивайловград получи над 1 млн. лв. от страната, които ще бъдат ориентирани към започването на нови и завършването на настоящи планове . Добрата вест показа кметът Диана Овчарова във фейсбук.
С част от средствата ще бъде финансирано построяването на тръбопровод за улица „ Армира “ в село Свирачи . В околните дни се чака и рапотата по водопровода в квартал „ Лъджа “ да приключи.
По-голяма част от отпуснатите пари ще бъдат вложени в реорганизация и рехабилитация на улиците „ Възрожденска “, „ Асен Златаров “, „ Орфей “, „ Иван Вазов “. За всяка една от улиците със заменена водопроводна мрежа са планувани и средства за тяхното асфалтиране.
„ Още преди две години, когато започнахме с огромната ни стратегия за замяна на изцяло амортизираната подземната инфраструктура, информирахме популацията, че прецизно ще съблюдаваме софтуерните процеси, изчаквайки нужния натурален интервал на слягане, тъй като механичния, по всички критерии, е непълен. Всички жители, които са минали през улица „ Иван Вазов” са видели изкопа, който е с дълбочина 3 метра и половина, с построените повече от 30 броя сградни водопроводни и канализационни отклонения, с 11 дъждоприемника и 7 ревизонни шахти - по тази причина няма да избързваме, макар че парите ги имаме към този момент, тъй като при тази дълбочина, каквито и трамбовки да създадем - ще потъва. Ще изчакаме до пролетта “, изяснява Диана Овчарова и се обръща с зов към своите съграждани да проявят схващане, тъй като главната цел е ремонтът да стане качествено.
Кметът разяснява още, че с подмяната на водопроводите ще се слагат и спирателни кранове, които ще разрешават да се стопира водата единствено в избрани зони, а не в цели квартали.
„ Досега не е имало повреди по сменените към този момент водопроводи. Гарантирам, че и в идващите двадесет години няма да има такива. Започнахме с главните хранителни водопроводи и ще продължим “, показва в умозаключение Овчарова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР