Община Бургас ще наеме частна къща до училище Христо Ботев

...
Община Бургас ще наеме частна къща до училище Христо Ботев
Коментари Харесай

КУРИОЗ: Община Бургас наема частна къща поради липса на класни стаи

Община Бургас ще наеме частна къща до учебно заведение " Христо Ботев " в бургаския квартал " Сарафово " заради липса на задоволително класни стаи за учениците в образователната постройка. На сесия през днешния ден общинските съветници поддържаха единомислещо предлагането на кмета на Бургас Димитър Николов да бъдат обезпечени 10 000 лв. от бюджета за застраховане на наема, електрическа енергия и отчасти обзавеждане на пространства. Те ще се употребяват за учителска стая, ресурсен кабинет и място за осъществяване на самостоятелните часове на възпитаници.

" От година и половина сме в дейна преписка с министерствата на финансите и на образованието страната да отпусне средства за създаване на нов корпус към учебното заведение. Не получихме никаква поддръжка и сега сме в парадоксалната обстановка да наемаме прилежащи частни къщи, с които да осигурим училищен стаи и ресурсни кабинети, защото законът не разрешава в частни къщи да има класни стаи. Тези средства са за наема до края на годината ", съобщи кметът Димитър Николов по време на съвещанието на общинския съвет. Той предизвести, че настояванията за в допълнение финансиране за наем с тази докладна няма да се изчерпят.

" Изграждането на учебни заведения е държавен приоритет, а се получава, че общините ги построяват за своя сметка. С кредитен запас осигурихме средства за дофинансиране на тази постройка, стартирахме подписка благодарение на родителите и дарителска акция, само че за жалост средствата не доближават. Това значи, че за естествен образователен развой са нужни единайсет образователни стаи, а учебното заведение разполага с осем ", добави Николов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР