Община Аврен Със своя заповед от 20 март кметът на Община

...
Община Аврен
Със своя заповед от 20 март кметът на Община
Коментари Харесай

Варненска община въведе вечерен час

 Община Аврен Със своя заповед от 20 март кметът на Община Аврен Емануил Манолов вкарва вечерен час от 21.00 часа до 05.00 часа за всички поданици на територията на общината, научи Varna24.bg .

В наредбата, позована на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация и Закона за здравето, се показва, че излизането за посочения интервал е неразрешено. 

Изключения се позволяват единствено и само при неотложна потребност, като за задачата се уведомява кмета или кметския наместник на даденото обитаемо място.

Задължени са кметовете и кметските наместници на обитаемоте места да са разполагаем непрекъснато и да наблюдават за осъществяването на заповедта. 

Мотивите за въвеждането на вечерния час са във връзка със заповед на министъра на опазването на здравето по отношение на ограничение разпространяването на ковид. 

Целта е да се ограничи ненужното предвижване и скупчване на хора от общината навън и закрито. 

" При установени нарушавания да бъдат уведомявани органите на реда и да бъдат формирани досъдебни производства ", се показва още в заповедта.

Припомняме, че наскоро Емануил Манолов опроверга информацията, че на територията на авренското село Дъбравино са се завърнали 450 служащи от Италия, което внесе ужас и суматоха измежду хората.

В известие на страницата на Община Аврен се показва още:

Страната ни се намира в невиждана обстановка, преодоляването на която изисква персоналната ангажираност на всеки един от нас.

Ресурсите на страната и опциите на общината са лимитирани. Много хора имат потребност от помощ и поддръжка. Сред тях могат да бъдат и Ваши близки.

Обръщам към всеки един от Вас, който има предпочитание и благоприятни условия да помогне, да се включите в Кампанията по набиране на доброволци.

Вашето подпомагане е нужно за обезпечаване на храна на най-рисковата група – възрастните хора по домовете им, да ги снабдявате с артикули от първа нужда и други.

За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани при пораждане на нужда, са обезпечени нужните защитни средства.

Остава ни вярата, че отговорността на всеки от жителите на общината и прецизното съблюдаване на подхванатите ограничаващи ограничения ще подкрепят напъните на всички нас за справяне с сложната обстановка. Въпреки това сме длъжни да бъдем готови.

В миг на рецесии ние не един път сме доказвали, че можем да бъдем единни, да си оказваме помощ взаимно и да се оправяме с надалеч по-големи опасности и рискове. Сигурен съм, че с общи старания, с готовността на всеки да помогне, ще се оправим с епидемията, която трансформира живота на целия свят.

Благодаря на всеки от Вас, който е подготвен да взе участие в тази хуманна задача!

Ръководството на Общината прецизно следи и извършва решенията на Националния действен щаб на Република България за опазване и запазване живота и здравето на своите поданици.

В тази спешна обстановка в страната, Ви приканвам за отговорно държание! ", гласи послание от кмета на Община Аврен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР