Община Асеновград с поредна инвестиция на европейски средства в полза

...
Община Асеновград с поредна инвестиция на европейски средства в полза
Коментари Харесай

Изграждат Младежки център в Асеновград

Община Асеновград с поредна инвестиция на европейски средства в интерес на града. Общинската администрация кандидатства и завоюва план за създаване на Младежки център и спортни площадки, в региона на Градския плувен комплекс.
 
Инвестицията е в размер на 1 800 000 лева Проектът е по Националния проект за възобновяване и резистентност, който се финансира от Европейския съюз. Община Асеновград е измежду 14-те утвърдени, като е получила максимален брой точки и е класирана на I място от общо 18 подадени оферти.
 
Реализирането на плана включва изграждане на постройка за юношески действия пред Спортна зала за повдигане на тежести " Иван Веселинов " в града. Освен това, ще бъдат построени и 2 спортни стадиони в заградената зона, ситуирана в непосредствена непосредственост до Градския плаж (от страната на ул. " Спортист " ).
 
Площадките ще бъдат с предопределение за мини футбол (20 м./40 м.) и за стрийтбол (баскетболно игрище с един кош). В самата постройка на Младежкия център ще бъдат обособени зала за събития, пространства за така наречен тихи игри и административна част.
 
Идеята е да бъдат задоволени потребностите за развиване и спорт на младежите до 29-годишна възраст. В центъра ще се организират също просветителни курсове, ще се подкрепят младежите за търсене и намиране на подобаващи работни места и други Всички действия, провеждани на територията на младежкия комплекс ще бъдат безвъзмездни.
 
Целта е да се насочи вниманието на хората сред 18 година и 29 година към потребни действия и да се усъвършенства здравословното им положение посредством спортуване. Съгласно решение на Министерството на образованието и науката (МОН), договорите с утвърдените общини ще се сключат, когато бъдат обезпечени средствата за Данък добавена стойност, след което стартират процедурите по реализирането на плановете.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР