Общата пазарна капитализация на пазара на криптовалути надхвърли $ 1

...
Общата пазарна капитализация на пазара на криптовалути надхвърли $ 1
Коментари Харесай

Пазарната капитализация на криптовалутите надхвърли 1 трилион долара

Общата пазарна капитализация на пазара на криптовалути надвиши Щатски долар 1 трилион щатски $ за първи път в историята. Основният цифров актив, биткойна, чиято цена доближи 41 000 $ по време на щурма на Капитолия, заема лъвския дял на пазара на виртуални валути с капитализация от към 700 милиарда $.

Заедно с биткойните може да се означи бързият напредък на втората по величина криптовалута във връзка с капитализацията, Ethereum (Ether), чиято цена се усили до 1300 $, а капитализацията ѝ до 153 милиарда $. Петте най-силни криптовалути на криптовалутния пазар също включват стабилната монета Tether, компактно обвързана с $ (капитализация 24,4 милиарда долара), Litecoin - 11 милиарда $ и Bitcoin Cash - 8 милиарда $.

Легендарният създател на биткойн Сатоши Накамото през днешния ден има съвсем 1 милион биткойни, които са добивани през първите две години след старта на биткойн мрежата, когато цената им се мери в центове. Ако Сатоши продаде всичките си биткойни през днешния ден, той ще влезе в топ 40 на най-богатите хора в света с капитал от над 40 милиарда $. Накамото обаче в никакъв случай не е разкривал същинската си идентичност и не е общувал обществено от 2014 година насам.

Близнаците Камерън и Тайлър Уинкълвос, които основаха борсата за криптовалута Gemini и станаха първите публични милиардери на биткойни, също са притежатели на огромни капитали в биткойни. Братята получиха към 1% от всички биткойни, издадени през 2013 година, а до 2017 година капиталът им се пресмята на 1,3 милиарда $. Като се вземе поради, че пиковата стойност на цената на биткойните се е нараснала съвсем двойно от 2017 година, през днешния ден капиталът на близнаците може да е близо три милиарда $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР