Образованието е наистина е приоритет на ГЕРБ и това се

...
Образованието е наистина е приоритет на ГЕРБ и това се
Коментари Харесай

Делян Добрев: Образованието наистина е приоритет на ГЕРБ

Образованието е в действителност е приоритет на ГЕРБ и това се вижда доста ясно в Хасковска област. Тук десетки образователни здания са реновирани и актуализирани. Резултатите са налице, само че учебната инфраструктура надалеч не е единственият проблем в тази сфера, който нашето правитество позволява. С тези думи откри гражданския разговор „ Европа в нашия дом “ в Хасково националният представител от ГЕРБ Делян Добрев. На форума участваха над 150 души, измежду които министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, народните представители от ГЕРБ-Хасково Делян Добрев, Евгения Ангелова и доктор Георги Станков, Таня Петрова от просветителната комисия в Народното събрание, кметове на общини от района, началникът на РУО Хасково Христина Боева, специалисти, шефове на учебни заведения и детски градини, преподаватели, синдикални водачи, както и доста жители, пристигнали да се срещнат от първа ръка с политиките на държавното управление в областта на образованието.

По време на гражданския разговор Делян Добрев бе безапелационен, че Красимир Вълчев е министърът, който най-добре познава учебната инфраструктура и проблемите на всяко образователно заведение. „ Затова и високият интерес към днешния разговор с негово присъединяване е напълно законосъобразен “, регистрира регионалният координатор на ГЕРБ-Хасково. Домакин на гражданския разговор бе регионалният шеф на Хасково Станислав Дечев. Той акцентира, че професионалното обучение е предпочитано за Хасковска област. „ Тук се стремим да образоваме експерти, подобаващи за икономическия профил на района. Това е ключът към по- ускореното икономическо развиване освен на нашата област, само че и на България и Европа. Само положителната работа ще задържи младите фамилии тук, а аз желая Хасковска област да има профил на съвременна, богата и развита област “, акцентира Дечев и изрази убеденост, че в края на тази среща никой няма да се съмнява в това, че Европа е нашия дом! Министър Красимир Вълчев регистрира позитивните резултати от използването на Механизма за обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници.

Той даде за образец в това отношение Хасковска област и благодари на учителите и шефовете за извънредно сериозното отношение към този развой. „ Благодарение на взаимната работа на другите институции успяхме да върнем назад в учебно заведение близо 40 000 деца “, осведоми просветният министър. Евродепутатът Ева Майдел акцентира, че образованието би трябвало да бъде приоритет на целите за всяко едно ръководство. „ Точно поради това, дружно със съидейници създадохме Сдружението „ Образование България 2030 “. Това е мрежа без еквивалент в европейски мащаб. В него поканихме огромни компании, учители и хора на гражданското общество. Концентрираме се върху това да наблюдаваме трендовете в образованието, да осведомяваме българското общество за проблемите в областта на образованието в България, да разпространяваме положителни практики и да се застъпваме за систематични политики и устойчива смяна на просветителната среда “, изясни тя. „ С годишното нарастване на учителските заплати покачваме обществения статус на преподавателите и към този момент направихме учителската специалност по- привлекателна.

Тенденцията от ден на ден младежи да стават учители е налице, а това ще докара до все по-добри просветителни резултати “, акцентира на собствен ред националният представител Евгения Ангелова. В хода на разговора десетки преподаватели и шефове на учебни заведения от района благодариха на министър Вълчев и на държавното управление за това, че през последните години те на процедура са усетили грижата, вниманието и уважението към българското учебно заведение и българския преподавател. „ Проблемите се вземат решение и това е видно. Всеки сътрудник ще го удостовери. Затова разговор като днешния е извънредно потребен, с цел да си кажем и хубавото, и неприятното “, безапелационни бяха учителите от Хасковска област. В края на гражданския разговор „ Европа в нашия дом “ министър Красимир Вълчев получи редица предложения за присъединяване в просветителни и професионални конгреси в образователните заведения в Хасково и района.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР