Който не разбира какво означава принципът за един Китай“, само

...
Който не разбира какво означава принципът за един Китай“, само
Коментари Харесай

Големият залив: Гуандун-Хонгконг-Макао

„ Който не схваща какво значи правилото за „ един Китай “, единствено той е против него “, ни увери бележит китайски посланик при започване на март. И от там се трансферира на въпроса за „ Една страна, две системи “ и какъв по-добър образец да ни даде от Хонгконг и Макао? Два региона, които се ръководят самостоятелно, само че все пак са свързани с Китай. И то единствено по какъв начин.

Мостът Хонгконг – Джухай (провинция Гуандун) – Макао съставлява в реалност редица от мостове и тунели, свързващи западната страна на Хонгконг с Макао и провинция Гуандун в континентален Китай. И по-конкретно, град Джухай, който се намира на делтата на Перлената река.

Общата дължина на оборудването е 55 км., което го прави най-дългия мост в света и е включен в книгата за Рекордите на Гинес. Построени са и редица подводни тунели, с обща дължина 6.7 км сред изкуствените острови, намиращи се там.

Но това не е следващото знамение на китайските строителство и архитектура. В случая нас ни интересуват социално-икономическите резултати.

На първо място доста се понижават тапите по към този момент съществуващите пропускателни пунктове. Това води до усилване на икономическите връзки сред Хонгконг и района на делтата на Перлената река.

Второ, ускорява се позицията на Хонгконг като център на региона, като в същото време се развива туризмът в региона – един от основните браншове за стопанската система.

На трето място идва различен фактор, който е от значително значение – основават се повече работни места и се притеглят частни, а за какво не и задгранични вложители.

На последно, само че не по значителност, място – развива се локалният транспортен бранш.

Темата за „ Големия залив “, за Хонгконг и Макао е една от централните за разискване и по време на Двете сесии. Навярно, тъй като на Запад са към момента скептици, които не имат вяра в правилото за „ Единен Китай “. Още по време на форума през 2023 година, ръководещите показаха по какъв начин повече от 50% от популацията в Хонгконг освен утвърждава концепцията за „ Единен Китай “ или „ Една страна, две системи “, само че и доста се е повишил стандартът на живот. Пред хората към този момент има нови благоприятни условия за развиване в разнообразни браншове.

За тази година държавното управление си е сложило за цел да продължи с вложенията в развиването на технологиите, промишлеността, опазването на околната среда и други Последното е изключително значимо за туризма в делтата на Перлената река.

Следователно системата „ Една страна, две системи “ ще продължи да бъде насърчавана, тъй като на този стадий демонстрира, че работи повече от добре. Централното държавно управление в Пекин обезпечава средства за стопанската система и общественото развиване. Средства, които не „ потъват “ в нечий джоб, а се влагат по предопределение.

Докато Хонгконг е интернационален търговски център и последователно се трансформира и в място за научни и софтуерни нововъведения, то Макао от ден на ден се обрисува като международен център за туризъм и отмора.

Ако би трябвало да посочим един минус на региона, той е, че задграничните туристи, които имат виза за едностранно влизане в Китай няма по какъв начин да се върнат назад в континенталната част на страната, в случай че посетят Хонгконг и/или Макао. Този въпрос занапред следва да бъде решен.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед2501Д-р Румен Петков: Кюстендил е имал, заслужава да има и ще има по-добра орис!Алтернативен Поглед22120Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед11276Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед2958Михаил Миков-Водач в 25МИР-София и Видин: " ЛЕВИЦАТА! " дава вяра на левите хора в БългарияАлтернативен Поглед3464Д-р Цветеслава Гълъбова-Водач-Монтана, Ст.Загора: Каква опция на статуквото предлага " ЛЕВИЦАТА! "?Алтернативен Поглед116803Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78910„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР