Обновената Японска градина в столичната Зоологическа градина ще бъде открита

...
Обновената Японска градина в столичната Зоологическа градина ще бъде открита
Коментари Харесай

Отварят за посетители обновената Японска градина в Столичния зоопарк

Обновената Японска градина в столичната Зоологическа градина ще бъде открита този следобяд.
Малка и с внимателно наличие, леко настрана от главния поток от гости, Японската градина притегля със своята източна естетика.

Японската градина е знак на усамотението, на концентрацията, на медитацията . Място, където човек да може да излезе отвън трафика, отвън напрежението, отвън злободневното и да получи за момент успокоение “, изясни в предаването „ Преди всички “ ландшафтният проектант Добромир Бориславов, шеф на зоопарка.

С влизането си в Японската градина човек стартира да съзерцава, показа той.

Специфични настилки от разнообразни камъчета, японски кленове, японски вишни, бамбукови дървета - всичко това е доста въздействащо, счита Бориславов.

Градината е основана в интервала 2006-2008 година по концепция на японския доброволец и ландшафтен проектант СуемацоТоро, който желае да остави част от японската просвета на територията на зоопарка . Тя е единствената публично налична японска градина в София.

Кътчето е съградено с дарения. И в този момент, както и при основаването на Японската градина, обновяването е реалност още веднъж с финансовата поддръжка на японскафирма.

Повече чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР