Областният управител Никола Чанев предотврати тежко пътно произшествие на пътя

...
Областният управител Никола Чанев предотврати тежко пътно произшествие на пътя
Коментари Харесай

Областният управител на Кърджали направи нещо много смело и постъпи като герой

Областният шеф Никола Чанев предотврати тежко пътно произшествие на пътя Ардино - Кърджали, задържайки мъртво пийнал водач зад кормилото на " Опел " с кърджалийска регистрация в региона на село Кьосево, оповестява " Дарик ".

Около 13.30 ч. през днешния ден, на връщане от обиколка със заместник-министъра на земеделието, храните и горите Атанас Добрев в горски масиви, инфектирани с корояд, служебният автомобил на регионална администрация засече лидер във очевидно несъответстващо положение, извършващ некоординирани маневри на платното и грозящ сигурността на придвижването.

По гледище на Чанев водачът бе изведен от колата, а ключовете му отнети до идването на контролните органи. Областният шеф алармира " КАТ-Пътна полиция " и изиска незабавната им интервенция за обезвреждане на лидера и инспекция на правоспособността му, поради очевидна опасност за останалите участници в придвижването.

Пристигналият на място пътен патрул откри, че нарушителят е 29-годишен мъж от с. Кобиляне, който призна, че е злоупотребил с алкохол и че не му се случва за първи път да кара в нетрезво положение.

Взетата му с дрегер проба обаче надвиши и най-смелите упования - апаратът регистрира 3,35 промила. Пътните служители на реда поеха случая и благодариха на Чанев за бързата и съответна реакция и на водача му Лъчезар Господинов, който прояви изключителна предвидливост и висок професионализъм по време на случая и с дейностите си предотврати евентуално тежко произшествие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР