Областният управител на област СофияВяра Тодевапредприе действия поконсервация на постаментана

...
Областният управител на област СофияВяра Тодевапредприе действия поконсервация на постаментана
Коментари Харесай

Започва консервация на постамента на МОЧА

Областният шеф на област СофияВяра Тодевапредприе дейности поконсервация на постаментана паметника на руската армияв „ Княжеската градина “, прочут като Мемориал на окупаторската алена войска.

Работата е почнала през днешния ден, 22 април, от 11:30 часа, съгласно известие от пресцентъра на Областната администрация.

Във връзка с осъществяването на заповедта на Главния проектант на Столичната община са били подхванати идействия по унищожаване на разместенитеи компрометирани облицовъчни плочи с надписа от паметника.

Действията са по отношение на осъществяване на влезнала в действие Заповед на основния проектант на Столичната община, издадена след проучване на положението на монумента и по отношение на определенията на Върховния административен съд (ВАС) да обезсили заради липса на юридически интерес двете разпоредби на Административен съд София, с които бе подредено да се спрат абсолютно дейностите по демонтажа. По-рано беше подадена тъжба от съдружие „ Изправи се.БГ “ и група физически лица, кокто и от партия „ Възраждане “. И двете жалбибяха обезсилени.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР