Областният управител Малина Николова домакинства и откри встъпителната пресконференция по

...
Областният управител Малина Николова домакинства и откри встъпителната пресконференция по
Коментари Харесай

Модернизират болницата в Козлодуй по трансграничен проект

Областният шеф Малина Николова семейства и откри встъпителната конференция по Проект „ Координиране и подкрепяне на модернизацията на публичните здравни услуги в областите Долж и Враца” Официални посетители на събитието са кметът на община Козлодуй - Маринела Николова, Илеана Мажина - консултант в Окръжен съвет – Долж и началник на плана, управлението и чиновниците на МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ – Козлодуй, шефове на здравни заведения във Враца.
При откриването регионалният шеф Малина Николова означи, че през актуалната 2017 година се навършват 10 години от сключване на Споразумението за партньорство за трансгранично съдействие сред област Враца и окръг Долж.
„ Този интервал се извърши със наличие посредством взаимните начинания и планове. Благодаря на сътрудниците от Окръжен съвет – Долж за ефикасното партньорство, експертната помощ при осъществяване на планове и политики и другарството, което е неоценимо “, добави Малина Николова.
„ На база на общите проблеми пред здравната система в трансграничната зона, се разиска концепцията за правене на планово предложение в областта на опазването на здравето за съгласуване и поддръжка на здравните услуги в Долж и Враца, като за обекти на намеса са определени Окръжна клиника за незабавни случаи - Крайова и Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Св.Иван Рилски “ – Козлодуй. Изготви се планово предложение, което с Решение №32 от 08.12.2016 година на Комитета за наблюдаване на Програма Интеррег V-A беше утвърдено за финансиране. В началото на 2017 година се подписа Договор сред Министерство на районното развиване, обществената администрация и европейските фондове на Република Румъния, в качеството на Управляващ орган и Окръжен съвет – Долж “, разгласи Малина Николова.
Партньори по плана са Окръжен съвет – Долж, община Козлодуй, окръжна клиника за незабавни случаи - Крайова и регионална администрация – Враца.
„ Координацията и съдействието сред сътрудниците е нашето общо предизвикателство. Уверени сме в триумфа при ръководството и осъществяването на плана в интерес на жителите и подсилване на нашите другарски връзки “, съобщи Малина Николова.
В рамките на модернизацията на МБАЛ „ Св. Иван Рилски” в Козлодуй ще бъдат обединени две болнични отделения в едно, ще бъдат построени болнични стаи, две сестрински стаи и два хирургични кабинета. Проектът включва още реорганизация на физиотерапията и създаване на външен асансьор, както и доставка на здравно съоръжение за отделенията по акушерство и гинекология, хирургия, неврология и анестезиология, лабораторията за здравна диагностика и Центъра за физическа рехабилитация.
Общата стойност на плана е 1 483 009,98 евро, а бюджетът за община Козлодуй е 713 557,04 евро. Срокът за реализирането на плана е 24 месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР