Обичта е рецептата за дълголетие на 105-годишния Димитър Аврамов от

...
Обичта е рецептата за дълголетие на 105-годишния Димитър Аврамов от
Коментари Харесай

Обичта е рецептата за дълголетие на 105-годишен дядо от село Костел

Обичта е рецептата за дългоденствие на 105-годишния Димитър Аврамов от еленското село Костел, който е отпразнувал през днешния ден рожден ден, оповестиха от общинската администрация в Елена.

Тържеството за най-възрастния гражданин на общината е било проведено от неговите близки и от кметския наместник на селото Донка Златева.

Столетникът е получил приветствен адрес от кмета на Елена инж. Дилян Млъзев и от ръководителя на Общинския съвет Стоян Златев. Възпитаниците на детската лятна академия "Бебровските славейчета " са били част от музикалната изненада за рожденика.

Димитър Аврамов бил майстор-обущар в родното си село, а след национализацията, до пенсионната си възраст, е работил като обущар към танковата бригада в Сливен.

Съпругата на столетника умряла преди три години, след 75 години взаимен живот. Обичта и разбирателството, съгласно възрастния мъж, са рецептата за дългоденствие, която той завещава на своите деца, внуци и правнуци.

За столетника се грижи жена от прилежащото село Чакали. Всеки четвъртък той посреща другари. На днешния празник, откакто духнал свещите на тортата и вдигнал тост с чаша бира, той поискал на всички благополучен живот, а на себе си - да се порадва още на отредените му години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР