Обичаните Катя и Здравко от легендарния дует Ритон” не лентяйстват

...
Обичаните Катя и Здравко от легендарния дует Ритон” не лентяйстват
Коментари Харесай

Катя – вае градина и интериор, Здравко рине сняг и майстори всичко

Обичаните Катя и Здравко от именития дует " Ритон” не лентяйстват и не ръчкат игрички в нета през свободното си време. Двамата постоянно намират какво да свършат из къщата и двора си, които – знайно е, се намира във вилната зона на столичния квартал Банкя. Нещо повече – вършат това на драго сърце и обич, извираща от огромните им сърца.

През тези мразовити и заснежени дни, да вземем за пример, Здравко " яхва” снегорин и разчиства пътеките, тъй че Катето и гостенките й да могат да минават даже с тънките си високи токчета по изчистената настилка. " Кефя се, като шетам снега”, споделя Здравко пред " България днес”.

 Здравко със снегорина да не остане нито снежинка!

И увлекателно споделя за необикновените си за една звезда от неговия сан занимания. Оказва се, че мъжката половинка в дуета е техничар и рекласира, като... коси тревата и майстори всякакви неща из къщата! За задачата той къта прибрани и прилежно подредени в особено помещение всевъзможни принадлежности, за каквито на човек може да му хрумне. Така да вземем за пример, единствено косачките за трева са три размера, без да считаме тримерите, а храсторезите, дърворезачките и ножиците за подрязване са над десетина по тип и размер. " Всяка активност по косенето и подстригването на растенията изисква друг инструмент, въпреки че има и такива, които употребявам доста рядко”, признава той, като разяснява, че цялата тази работа му дава спомагателна сила и му доставя наслаждение.

 НА ФОНА НА РАЙСКИТЕ ГРАДИНИ / Снимки: Личен списък Дует

На фона на Райските градини

Като същински занаятчия " Здравеца”, както га назовават приятелите, има уязвимост към всякаква техника. " Имам куп бормашини, шлайфове, банциг, няколко типа винтоверти, циркуляр, мотокултиватор, изцяло съоръжение за боядисване, даже професионален компресор и къртач за асфалт”. Последните две машини не са употребявани, само че е значимо да са в наличност, в случай че потрябват на неуморния артист.

" Случих на мъж и то какъв!”, не може да го нахвали Катя: " Например, счупи се накрайникът на прахосмукачката и Здравко незабавно го ремонтира идеално. Но него не го задоволявало и по тази причина поръча нов. Няма нещо, което да не може да поправи или да направи по къщата – от сглобка на мебели, поправяне на всевъзможни джаджи, та даже до зидаро-мазачески действия.”

Оказва се, че настоящите поправки ги вършат двамата, с акцент върху мъжката работна мощ: " Няма читави майстори, всичко, което унищожават, би трябвало да се оправя след тях!”, ядосва се Здравко: " Затова рядко ги викаме, единствено в случай че е за нещо огромно, като подмяната на кухненско съоръжение, да речем. Отгоре на всичко, положителните майстори са претрупани от работа и би трябвало да се чакат по месец и половина, което не ни устройва!” И описа по какъв начин при ремонта на предходен апартамент се наложило да чакат 45 дни оферта от ремонтна компания. Но освен: " На третия ден унищожиха всичко, аз го оправях след тях, само че – неволята учи. Дребните поддръжки по никакъв начин не ме затрудняват. Ако би трябвало да очаквам занаятчия да ни рестартира термопомпата за отопление, ще умрем от мраз, а да ми опрявят тревата – всичко ще буреняса, басейнът пък – ще жабяса”, безапелационен е топ изпълнителят.

И всичко това не е, тъй като звездната двойка е капризна, капризна или претенциозна. Просто са

невероятни перфекционисти освен в музиката и шлагерите, които коват към този момент 45 години, а във всичко, с което се захващат.



Здравко " нарастна " с една година преди броени дни

Ето, Катя измисля нов тип фитнес и с присъщото си възприятие за комизъм го кръщава " поземлен фитнес”. " Не блъскаме във фитнес, само че непрестанно поддържаме форма, с помощта на градината. Ето, това е поземлен фитнес! Защото е метод да се движим, другояче ще се заседим и улежим. Във фитнеса у дома употребяваме единствено пътеката, само че рядко. Изобщо, фитнесът ни съставлява склад от прашасали уреди, въпреки че всичко е инсталирано, тествано и употребено... по един път! Защото за мен фитнесът е цялостен обред - да си вземеш спортния екип, да отидеш в зала при инструктор... А у дома е скучно самичък да блъскаш с уредите. Затова пък при едно поддържане на двора правиш най-малко 300 клякания, а и ти доставя неимоверно удоволствие”, счита певицата с тип на студентка. И разяснява: " Да посадиш, да отгледаш едно растение, да го видиш пораснало, цъфтящо – това е същинското задоволство и приятност. Затова даже най-елементарният ремонт или подрязване доставят наслада.”

Когато пък фамилията е заето с многочислените си турнета, концерти и участия, въпреки всичко се постанова да наема компании за генерално поддържане на приказната градина, напълно проектирана и сътворена още от нанасянето им преди 13 години от Катя. Но и градинарите се сортират: " Като му кажа да почисти юките, а той ме пита на кое крещя юка, напряко се сбогуваме”.

В аспекта на перфекционизма работата при най-известния ни дует по никакъв начин не е лесна, тъй като и двамата държат всичко да е идеално.

Здравко се майтапи, че имат

непрестанно двама служащи по цялостната поддръжка на дома и градината на смени: " Аз и Катя”.

Що се отнася до всичко, обвързвано с хардуеъра и софтуеъра, то е поверено на Здравко, който неуморно чете ужасно доста за всичко, с което си има работа. " В Банкя постоянно стопира токът, като в дискотека сме”, шеговито споделя артистът, който тези дни отпразнува рожден ден в стеснен кръг другари вкъщи, и добавя: " Напоследък през нощта токът гасне по няколко пъти, имам възприятието, че сме в необявен режим. Заради тези чести спирания изгоряха доста уреди, в това число компютъра, ръководещ отоплението и охлаждането.Когато извиках хората, които го бяха инсталирали преди 13 години, а от този момент не се бяхме и виждали, те останаха много сюрпризирани и удовлетворени, че поддръжката му е перфектна”. Разбира се, той е и спецът, занимаващ се с " IT обслужването” в професионален и персонален проект на звездната двойка.



Като същинска британска лейди Катя е поела по-леката, изобретателна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството. Тя е провинен както за цялостното оформление и самия ланшафт на двора, по този начин и за това къде какви растения да се засадят. Нещо повече – тя " тренирала” с опити на вилата им в Трънския Балканоще преди години: " Тогава нямаше още разсадници в България и мъчно се доставях с растения. И ми се наложи да изчета много книги (чичо Гугъл, още не беше роден), с цел да се обуча кое къде може да оцелее, по какъв начин се гледа и разсажда...” Другата приятна задача на нежната половинка на дуета е вътрешният дизайн и обзавеждане на къщата, в която всичко е неповторимо и поръчково по нейна концепция. Същото важи за облеклата и стайлинга й...

Нейната огромна уязвимост обаче не са толкоз тоалетите, колкото аксесоарите към тях. " Имам близо 100 перуки, над 50 диадеми, 30-ина шапки... Много от нещата не ги нося, прибрани са по кутии и чекмеджета”, издава тя. Що се отнася до обувките, няма табиет да пази цели щендери с тях, тъй като модата им минава. Затова пък има най-малко 100 чифта най-различни очила. А бижутата си сортира съгласно театралните тоалети и прическите. Предпочита среброто и не обича да носи злато. Има и свое обичано украшение – правено по поръчка преди 30-ина години сребърно колие с цирконии и същите обеци в комплект към него, които не смъква в всекидневието.

КРЕАТИВНИТЕ НОВАТОРИ

Никой не може да отхвърли, че ритонците са " първопроходци " в доста връзки – както в музиката и на сцената, по този начин и в бликащите една след друга хрумвания в живота - от рекламните им картонени фигури в човешки растеж за 25-ата годишнина на сцената, та до невероятните цветни винилови плочи с последните им албуми – всеки в друг цвят.

45 ГОДИНИ НЕ СТИГАТ

Катя и Здравко се заричат уместно да споделят с публиката празника от 45-ата годишнина от появяването си на музикалната сцена.

Песните за обичайния им огромен концерт в НДК са съвсем подготвени, а датите за предхождащото го национално турне към този момент се резервират. Всички дати към този момент пазят в загадка от поверие " да не им мине локдаун път”.

СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО

Двамата " ритонци " садят освен цветя, само че и потребни храни в градината си. Като да вземем за пример боба мунг, който Катя е отгледала сама като суперхрана. " По време на покълването витамините и минералите се усилват неведнъж. Освен всичко е и доста вкусно. Идеална добавка за салати, задушени манджички, смутита и доста други”, поучава певицата.



Източник:

Най новата ария на дует " Ритон " се споделя " Брой до три "

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР