Обезщетението на Уимбълдън след отмяната му поради пандемията с коронавируса

...
Обезщетението на Уимбълдън след отмяната му поради пандемията с коронавируса
Коментари Харесай

Уимбълдън с безпрецедентно и колосално обещетение

Обезщетението на Уимбълдън след анулацията му заради пандемията с ковид е най-малко 100 милиона паунда, оповестява "Таймс ". През седмицата уредниците реализираха видеовръзка със чиновниците си, с цел да обяснят какво е ситуацията, като разчитат и на 40 милиона лири остатък в бюджета си.

„ Разбира се, че е прелестно, че имаме застраховка и тя ще помогне. Тя обаче не взема решение всички проблеми “, показа Ричар Люис, началник на The Lawn Tennis Association (б.а управителното тяло на английския тенис).

„ Оптимистът в мен има вяра, че ще има американско турне на хард и че ще се проведат огромните шампионати в Монреал и Торонто. Що се отнася до Уимбълдън, още от февруари си мислех, че обстановката е 50/50. Още тогава беше ясно, че светът си има доста по-големи проблеми “, разкри той.

Люис съобщи, че към днешна дата договарянията за финансова помощ на някои играчи и на чиновници на анулираните шампионати са към момента на доста ранен стадий.

От Уимбълдън имаха време до края на месеца да помислят по какъв начин да действат, само че виждайки обстановката, избраха да не рискуват. Успокои ги точно фактът, че финансовите загуби няма да бъдат толкоз огромни, тъй като това е единственият Шлем, който има застраховка за такива обстановки.

Уимбълдън се организира от 1877 година и не се състоял единствено по време на двете международни войни (1914-1918 и 1939-1945). 134-ото издание на Шампионата ще се организира сред 28 юни и 11 юли 2021 година.

It turns out that the All England Club has insurance that covers infectious diseases and is in the process of putting together a claim potentially in excess of £100 million https://t.co/ozYFIeWkbA
— The Times (@thetimes) April 3, 2020
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР